Acasă Actualitate Călin Dobra solicită guvernului plafonarea preţului la măştile medicale, pentru a evita...

Călin Dobra solicită guvernului plafonarea preţului la măştile medicale, pentru a evita specula

633
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, consideră că situaţia actuală de pe piaţa măştilor sanitare trebuie reglementată de guvernul actual. Aceasta, după ce producătorii sau importatorii de asemenea produse practică preţuri speculative, profitându-se şi de iminenta introducere a purtării acestor măşti.

„Solicit Guvernului plafonarea prețului măștilor la valoarea din decembrie 2019

Măștile de protecție au devenit marfă de lux. Au prețuri pe care nimeni nu credea că le vom vedea vreodată. Din păcate, boala a creat premisele perfecte pentru speculă și a activat setea de profit a unor producători sau comercianți. Panica și haosul legislativ au permis apariția unor adaosuri fantasmagorice.

Solicit public Guvernului plafonarea prețului măștilor la valoarea din decembrie 2019! Această măsură trebuie luată cât încă există starea de urgență și avem în continuare cadrul legal pentru acest lucru”, spune Dobra.

Desigur, Timişoara a devenit direct afectată direct de situaţia amintită, odată cu introducerea obligaţiei de a purta aceste măşti în mediile publice închise.

„Acum, măștile devin obligatorii și în Timișoara și mă aștept ca prețul lor să crească din nou. Obligativitatea purtării echipamentelor de protecție va rămâne în vigoare și după 15 mai, iar în aceste condiții este absolut necesar să asigurăm oamenilor acces neîngrădit la un produs pe care statul NE OBLIGĂ să îl cumpărăm. Cetățenii trebuie să cumpere măști la PREȚUL LOR REAL și nu la cel stabilit de bișnițarii apăruți în pandemie”, a mai subliniat Călin Dobra.

Comentarii

comentarii