Acasă Administraţie Camelia Mingasson, directoare interimară la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

Camelia Mingasson, directoare interimară la Casa de Cultură a Municipiului Timișoara

913
DISTRIBUIȚI

După decesul fostului director al Casei de Cultură, Pavel Dehelean, Primăria Timișoara a început să caute un înlocuitor pentru acesta la conducerea instituției pe care o are în subordine, iar acum se pare că a și găsit. Vineri, 16 aprilie, primarului Dominic Fritz a numit-o pe Camelia Mingasson director interimar, explicând că experiența și profesionalismul acesteia au stat la baza deciziei sale. Interimatul va fi pe o perioadă de maximum 120 de zile, timp în care va fi organizat un concurs pentru ocuparea definitivă a funcției.

Camelia Mingasson este absolventă a Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara și a Masterului în Management Cultural European, în cadrul Universității Paris 8. Aceasta este, din 2009, președinte al Asociaţiei Culturale Kratima din Timişoara, unde coordonează proiecte culturale și educaționale de anvergură. De-a lungul carierei sale, Mingasson a fost evaluator de proiecte la Administrația Fondului Cultural Național, în anul 2020, impresar, în cadrul Agenţiei de Impresariat Artistic „Caroline Martin Musique”, din Paris, în 2004-2005, și coordonator al departamentului cultural al Centrului Cultural Francez, în perioada 1996-2002.

„Propunerea, total neașteptată, a primarului Timișoarei, mă onorează și mă responsabilizează. Casa de Cultura este o instituție care are o contribuție importantă la promovarea valorilor culturale ale Timișoarei și ale Banatului, dar și la exprimarea acestora în context european”, a transmis Camelia Mingasson.

„Casa de Cultură a Municipiului Timișoara poate și trebuie să rămână un sprijin al comunității culturale timișorene, atât de încercată în acest an. Plecarea dintre noi a prof. Pavel Dehelean a lăsat un gol imens. Experiența doamnei Mingasson în coordonarea și evaluarea proiectelor culturale de anvergură este o garanție că această instituție este pe mâini bune până la organizarea concursului”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Camelia Mingasson are următoarele studii:

-2003-2004 -Universitatea Paris VIII, Institutul de Studii Europene, Master (DESS) „Management cultural european”;

-2003- Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, Franceza în Afaceri, Diploma DFA2;

-2002, „Maison des Cultures du Monde”, Paris ; Stagiu „Courants”;

-2001, Camera de Comerţ şi Industrie din Paris, Franceza în Afaceri, Diploma DFA1;

-1991-1996, Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Litere, Licenţiat în Franceză.

Comentarii

comentarii