Acasă Economic Camera de Comerţ Timişoara premiază şi firmele cu datorii istorice

Camera de Comerţ Timişoara premiază şi firmele cu datorii istorice

478
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara va organiza în data de 29 octombrie, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, ceremonia de decernare a premiilor pentru excelenţă în afaceri în cadrul Topului Firmelor din Judeţul Timiş 2008. Organizat de 16 ani de CCIAT, Topul Firmelor reuneşte la ediţia din acest an 12.165 de firme care au îndeplinit condiţiile de bază, din care 475 au reuşit să se claseze pe primele trei locuri, la 6 domenii de activitate, 58 de grupe şi 5 clase de mărime. Dintre acestea doar 122 sunt firme membre ale Camerei de Comerţ.

CCIAT premiază firmele care au datorii… cu o vechime mai mare de un an

Criza economică şi perspectiva excluderii din Top al unor firme „puternice” din Timiş, au făcut ca în acest al conducerea CCIAT să facă o mică, dar de efect, modificare a metodologiei de realizare a clasamentului. Astfel, paragraful din metodologia de realizare a Topurilor firmelor organizate de camerele de comerţ şi industrie din România: „Sunt admise să participe la topurile firmelor din judeţe şi municipiul Bucureşti, entităţile care sunt comercianţi, conform legii, au realizat profit brut, conform bilanţului depus pentru anul 2008”, a devenit: „Sunt admise să participe la topul firmelor din judeţul Timiş, entităţile care sunt comercianţi, conform legii, au realizat profit brut, au datorii cu o vechime mai mare de un an, conform bilanţului depus pentru anul 2008”.

47 de firme „excelente” şi 42 de firme radiate sau dizolvate

La această ediţie, 6 firme şi institute de cercetare au fost distinse cu Trofeul Creativităţii pentru eficienţa, competitivitatea şi abilitatea de a genera idei transpuse în invenţii, mărci, desene şi modele industriale înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci. Topul exportatorilor, ca parte integranta a topului firmelor, premiază cele mai bune 6 firme pentru excelenţa în activitatea de promovare a produselor şi serviciilor româneşti pe pieţele internaţionale.
Anul acesta, Topul firmelor va cuprinde şi un „Top al Instituţiilor de Învăţământ Superior”, realizat pe baza unui clasament realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei şi Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior, care consfinţeşte locul şi rolul pe care universităţile timişene le deţin în clasamentul învăţământului academic românesc.
CCIAT premiază cu „Distincţia de Excelenţă”, 44 de firme care, în ultimii trei ani, s-au clasat pe primele trei locuri în top. De asemenea, 47 de firme au reuşit să-şi menţină o poziţie privilegiată în top, clasându-se pe primele trei locuri, la ultimele cinci ediţii. Fidelitatea şi consecvenţa le vor fi recunoscute prin acordarea „Trofeului de Excelenţă”.
Pe de altă parte, 42 de firme au fost eliminate din clasament datorită incidentelor aflate pe lista Registrului Comerţului Timiş, fiind radiate sau dizolvate.

„Este evident faptul că ne confruntăm în prezent cu o situaţie extrem de dificilă”

„Topul firmelor este un barometru al realităţii economice judeţene şi o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în anul în care s-a scurs, în ciuda obstacolelor întâmpinate. Este evident faptul că ne confruntăm în prezent cu o situaţie extrem de dificilă, dar consider că apartenenţa şi alinierea României la Uniunea Europeană şi la valorile acesteia reprezintă şansa pentru prosperitatea economică a României”, spune Georgică Cornu, preşedintele CCIAT.

Comentarii

comentarii