Acasă Administraţie Camerele video cu senzori de depistare facială pentru prinderea celor care aruncă...

Camerele video cu senzori de depistare facială pentru prinderea celor care aruncă gunoaie prin Timişoara

818
DISTRIBUIȚI

După ce a asistat la cufundarea în gunoaie a Timişoarei, primarul Nicolae Robu se grăbeşte să o readucă la curăţenia de dinaintea dezastrului şi chiar să facă din ea cel mai curat oraş din ţară. Până acum, deşi a lansat campania Timişoara curată şi plăteşte patru puncte de colectare gratuită a deşeurilor casnice destinate concitadinilor, primăria constată ceea ce vede oricine: încă sunt multe rampe clandestine unde se aruncă la întâmplare mari cantităţi de gunoi.

Municipalitatea va cumpăra 54 de camere de supraveghere pe care le va monta în mai multe locaţii, pentru a-i prinde pe contravenienţi. Potrivit edilului-şef, sunt camere speciale, dotate cu senzori care detectează feţele celor care vor murdări oraşul. Preţul plătit de primărie este de 160.000 de lei cu TVA inclus.

“Am semnat contractul pentru achiziţia a 54 de camere video în vederea monitorizării rampelor de gunoi şi a monitorizării în general a zonelor unde ele vor fi montate, astfel încât să descurajăm orice fapte ilegale, inclusiv aceste depuneri de gunoaie în locuri nepermise. Sunt destinate inclusiv pentru a ne ajuta să-i prindem şi să-i pedepsim pe cei ce nu se lasă descurajaţi. Aceste camere vor fi conectate la centrul de supraveghere şi monitorizare al Poliţiei Locale. Sunt camere performante cu diverse funcţii, precum detecţie mişcare, apoi stabilizarea informaţiei, detecţie intruşi, detecţie obiecte abandonate, detecţie obiecte lipsă, inclusiv detecţie facială”, a anunţat primarul Nicolae Robu.

Noile camere vor fi montate de săptămâna viitoare în oraş, care se alătură celor deja existente. Edilul susţine în continuare că până în anul 2021, al Capitalei Culturale Europene, vrea să facă din Timişoara un oraş curat şi sigur.

Comentarii

comentarii