Acasă Administraţie Căminele pentru bătrâni din Jimbolia şi Comloşu Mare primesc peste un milion...

Căminele pentru bătrâni din Jimbolia şi Comloşu Mare primesc peste un milion de lei în plus la rectificarea bugetară

1355
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş a votat, în cadrul unei şedinţe de plen (video) extraordinare realizarea unei rectificări bugetare. Sume importante de bani au fost redirecţionate spre şcolile speciale din administrare, dar mai ales către două cămine de bătrâni, cele de la Jimbolia şi de la Comloşu Mare.

Un accent deosebit se va pune în perioada viitoare şi pe educaţia copiilor. Elevii școlilor speciale vor beneficia de tablete pentru cursurile online, utile nu doar acum, ci și în viitorul an școlar. Acest domeniu de activitate, al şcolilor speciale, primeşte sume importante din rectificarea bugetară de cinci milioane de lei, adoptată de plenul CJT: · 510.000 de lei pentru tablete și laptopuri pentru școlile speciale de învățământ și pentru achiziția de materiale de protecție; 237.000 lei pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, din care 220.000 pentru hrana angajaților care se află în izolare în centre și 17.000 lei pentru închirierea a șapte containere echipate necesare izolării personalului la locul de muncă.
Sănătatea continuă să aibă prioritate ăn strategia CJT, astfel că sunt direcționate noi fonduri pentru limitarea efectelor pandemiei în Timiș. 200.000 lei ajung la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat, pentru achiziții de materiale și echipamente de protecție, iar cu 55.000 lei au fost suplimentate bugetele Bibliotecii Județene și ale celor trei muzee din subordinea Consiliului Județean, pentru achiziționarea de materiale de protecție. Acestea urmează să fie redeschise pentru public în perioada următoare.
Totuşi, cea mai mare sumă acordată suplimentar, mai precis 1,15 milioane de lei, merge la căminele pentru persoane vârstnice din Jimbolia și Comloșu Mare.

Comentarii

comentarii