”Începând din luna martie și până în septembrie 2023, ne propunem să strângem 10.000 de semnături pentru a susține acest demers în fața autorităților. Dorim ca, împreună cu autoritățile centrale și locale, să asigurăm o bătrânețe decentă vârstnicilor din România și să contribuim la creșterea accesului acestora la servicii sociale, medicale și alte resurse ale comunității. (Aurelia Pasăre, vicepreședinte SenioriNET)”, este mesajul organizatorilor.
Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice din România este un document manifest menit să pună pe agenda publică din România subiectul îmbătrânirii active, al drepturilor persoanelor vârstnice de a fi îngrijite conform nevoilor proprii și de a continua să aibă o viață activă alături de familie și prieteni.
Documentul aduce în discuție generarea de schimbări în abordarea problematicii vârstnicilor, a viziunii asupra îmbătrânirii, a politicilor sociale pentru vârstnici, dincolo de servicii medicale și de îngrijire.
Carta Albă cuprinde, de asemenea, o serie de recomandări pentru îmbunătățirea politicilor de protecție a persoanelor vârstnice, extrase din practica zilnică a reprezentanților SenioriNET (furnizori de servicii pentru persoanele vârstnice, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu).
Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice a fost lansată în consultări la Palatul Victoria încă din septembrie anul trecut, în perspectiva Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.
Cei care doresc să se alăture campaniei, sunt invitați să completeze formularul disponibil la adresa: https://seniorinet.ro/semneaza-pentru-carta-alba/
Mai multe informații despre Carta Albă a Drepturilor Persoanelor Vârstnice din România, sunt disponibile aici: https://seniorinet.ro/carta-alba/
Inițiatorii petiției: Federația SenioriNET – 45 de organizații neguvernamentale furnizoare de servicii socio-medicale adresate persoanelor vârstnice, care își propun includerea în agenda publică a problematicii vârstnicului din România. Pentru detalii suplimentare: coordonator comunicare – Raluca Bedereag, Asociația Four Change (e-mail: comunicare@4change.ro; tel: 0768268017)
Comentarii
comentarii