Acasă Sănătate Campania Help25 Timişoara cere votul cetăţenilor din Regiunea de Vest

Campania Help25 Timişoara cere votul cetăţenilor din Regiunea de Vest

453
DISTRIBUIȚI

manageri campaniei help25

Unul dintre obiectivele Campaniei Help25 Timişoara este implementarea unui program de prevenţie şi educaţie a femeilor din Regiunea de Vest – judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara – cu privire la riscurile cancerului la sân.

Din păcate, un număr din ce în ce mai mare de femei cu vârste tinere depistează că sunt bolnave de cancer la sân într-un stadiu avansat, fapt care face ca vindecarea lor să fie mai dificilă, mai costisitoare şi cu un impact negativ crescut asupra stării generale de sănătate.

„Ne dorim să venim în întâmpinarea acestor tinere şi să creăm o reţea de solidaritate cu femeile ce au fost diagnosticate cu cancer la sân şi să implementăm acest program de educaţie medicală atât în mediul urban (companii, firme care au angajate multe femei etc.), cât şi în mediul rural, unde accesul la informaţie este uneori limitat. De aceea echipa Help25 s-a înscris cu acest program în competiţia de proiecte Ţara lui Andrei, sperând să obţină o finanţare de 11.400 de euro din partea OMV Petrom. Persoanele care doresc să ne sprijine campania o pot face printr-un vot pe site-ul http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-help25-id-1082-cmsid-65. Două minute oferite pentru a vota ne pot aduce această finanţare care se oferă în funcţie de numărul de voturi primite de fiecare proiect”, este masajul Mihaelei Ciotea, managerul Campaniei Help25, către locuitorii din cele patru judeţe.

Pentru un impact mai mare a fost creat şi primul videoclip al Campaniei Help25, care poate fi vizualizat atât pe site-ul campaniei (http://help25.ro/voteaza-si-tu/?lang=en), pe youtube şi pe pagina de facebook a campaniei. Este vorba despre un videoclip care s-a “născut” destul de greu, dată fiind reticenţa multor vedete de a se implica în filmarea lui, motivele fiind printre cele mai variate şi mai…. şocante: teama de a nu se îmbolnăvi de cancer la sân după filmări, teama de a nu se face de râs în societate, teama de a nu-şi speria familia sau de a nu mai primi comenzi de la alte firme în urma acestor filmări. Până la urmă, datorită deschiderii modelului Alina Florescu şi cu sprijinul oferit de Alex Hreniuc, videoclipul a fost realizat, iar echipa Help25 speră că va primi sprijin real în campania de atragere de fonduri.

Comentarii

comentarii