Acasă Actualitate Campania “Poţi şi Tu!” soseşte la Iulius Mall Timişoara

Campania “Poţi şi Tu!” soseşte la Iulius Mall Timişoara

444
DISTRIBUIȚI

În perioada 5-8 august, Asociaţia “Little People” România cheamă la acţiune fiecare cetăţean din Timişoara să se alăture luptei împotriva cancerului la copii, achiziţionând o brăţară galbenă cu inscripţia “TEMERARII – ştiu că se poate – Poţi Şi Tu!”, ce simbolizează tratarea cu succes a bolii. Voluntarii îmbrăcaţi în galben îi aşteaptă zilnic pe vizitatorii Iulius Mall, între orele 10.00-22.00, la demisol în zona Sarra Blu sau le etaj, în zona Cărtureşti. Copiii sunt invitaţi la “colţul creativ”, special amenajat pentru ei în zona KidsLand, precum şi la cortul amenajat în Piaţa Libertăţii din Timişoara. “Temerarii” este clubul adolescenţilor români care au învins cancerul, înfiinţat de Asociaţia “Little People” în anul 2006. Este singurul şi cel mai mare club de acest gen din ţară, numărând peste 150 de membrii din 30 de localităţi. Aici se organizează în mod constant activităţi şi evenimente pentru a sprijini tinerii în tranziţia lor către o viaţă de adult plină de succes. Campania este unică în Europa de Est şi Centrală prin viziunea pozitivă asupra tratării cu succes a cancerului la copii, prin răspândirea mesajului supravieţuirii, informând şi implicând în acelaşi timp comunitatea. Printre susţinătorii campaniei se află actriţa Oana Pellea, Gheorghe Hagi, Ambasadorul Marii Britanii – Excelenţa Sa Robin Barnett, Răzvan şi Dani, echipa de fotbal Liverpool şi multe alte personalităţi, alături de peste 8.000 de cetăţeni ai României.
În Timişoara, Asociaţia “Little People” desfăşoară din anul 2010 un program de suport al pacienţilor prin voluntari instruiţi şi coordonaţi care vizitează zilnic Secţia de Oncopediatrie a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Turcanu”. Voluntarii desfăşoară activităţi care îi ajută pe cei mici să îşi depăşească frica şi le oferă oportunităţi de joacă şi exprimare de sine. Asociaţia derulează astfel de programe în Cluj-Napoca, Bucureşti şi Iaşi, interacţionând astfel cu toţi copiii români bolnavi de cancer, la un moment dat, pe durata procesului lor de vindecare.
Evenimentul este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Timişoara şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Turcanu”. Mai multe informaţii se pot afla de pe site-ul www.thelittlepeople.ro sau www.potisitu.ro.

Comentarii

comentarii