Acasă Actualitate Campanie antitrafic persoane, la Timișoara: Încredere în mine + Alegeri bune=Libertate!

Campanie antitrafic persoane, la Timișoara: Încredere în mine + Alegeri bune=Libertate!

212
DISTRIBUIȚI

Centrul Regional Timișoara din cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane a demarat, din data de 05.03.2020, campania de prevenire a traficului de persoane Încredere în mine + Alegeri bune =Libertate !”.

Acțiunea are loc în parteneriat cu Logs  – Grup de Inițiative Sociale, Fundația Missio Link Internațional, Club Foto Lovrin, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș – Biroul de analiză și prevenire a criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin  – Biroul de analiză și prevenire a criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Biroul de analiză și prevenire a criminalității, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

În anul 2019 majoritatea victimelor traficului de persoane referite către Centrul Regional Timișoara au fost supuse exploatării sexuale  – 20 victime, dintre care 8 au fost minore în momentul racolării iar 1 victima a fost supusă pornografiei infantile.

În ultimii doi ani majoritatea victimelor exploatării sexuale sunt tinere sau chiar minore ce provin familii dezorganizate, cu părinți plecați în străinătate sau provenite din centre de plasament.

Lipsa unui suport real din partea familiei a determinat aceste tinere să nu aibă încredere în propria persoană, să nu reușească să ia decizii corecte și astfel să cadă în capcană racolatorilor.

Scopul campaniei constă în reducerea riscului populațiilor vulnerabile de a deveni victime ale traficului de persoane

Obiectivele:

Creșterea gradului de informare a populației vulnerabile cu privire la riscurile fenomenului

Întărirea capacității de autoprotecție a grupurilor vulnerabile

Creșterea gradului de responsabilizare și implicare a populație vulnerabile în activități sociale

Principalele activități ce vor fi derulate:

Activități de informare în rândul minorilor din centre de plasament și elevilor care locuiesc în internate

Grupuri de suport pentru creșterea încrederii în sine și a capacității de a lua decizii corecte în rândul minorilor din centre de plasament și elevilor care locuiesc în internate

Coordonarea minorilor din centre de plasament și elevilor care locuiesc în internate în scopul derulării unor activități prin carea să atragă atenția asupra fenomenului traficului de persoane.

Campania a debutat cu o prima activitate de informare în rândul beneficiarilor Casei de tip familial Beer, în dată de 05.03.2020, și se va derula pe tot parcursul anului 2020.

Comentarii

comentarii