Acasă Actualitate Campanie de informare privind hoții de buzunare, dar și amenzi în mijloacele...

Campanie de informare privind hoții de buzunare, dar și amenzi în mijloacele de transport în comun din Timișoara

555
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali de la Biroul Transport Urban încearcă să prevină acțiunile hoților de buzunare prin informarea călătorilor despre cum să se ferească de aceștia, dar și despre alte fapte de natură contravențională sau penală. Până acum, au fost confecționate 10.000 de pliante, cu ajutorul Autorității Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș, care sunt împărțite celor care se deplasează cu tramvaie, troleibuze sau autobuze

Dorind să elimine fenomenul furtului din buzunare, astfel de acțiuni au loc cu patrulele proprii ale Poliției Locale sau în colaborare cu alte structuri de ordine publică și cu reprezentanții societății locale de transport. În urma controalelor din ultima lună, au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora. Cele mai multe au fost date pentru aruncarea de resturi, consum de alcool în mijloacele de transport și în stațiile acestora și provocarea de scandal ori adresarea de injurii.

Persoanele care apelau la mila publică, în stații sau în mijloacele de transport în comun, au fost preluate și predate, după introducerea în baza de date, către serviciile sociale. Poliția Locală Timișoara transmite că aceste acțiuni continuă, atât pentru informarea călătorilor cât și pentru luarea măsurilor legale care se impun în cazul încălcării actelor normative în vigoare.

Comentarii

comentarii