Acasă Actualitate Campaniile de curăţenie bi-anuale ar putea fi reluate

Campaniile de curăţenie bi-anuale ar putea fi reluate

689
DISTRIBUIȚI

Timişorenii certaţi cu educaţia civică ar putea plăti separat pentru vechiturile pe care şi le scot din locuinţe şi le abandonează în plină stradă. Primarul Nicolae Robu anunţa în urmă cu aproape doi ani că se va renunţa la campaniile de curăţenie de toamnă şi de primăvară, astfel încât oraşul să fie curat permanent.

Numai că realitatea dovedeşte că timişorenii sunt plini de vechituri (piese de mobilier, de instalaţii sanitare, de haine, electrocasnice etc) de care vor să-şi cureţe locuinţele, abandonându-le la întâmplare, pe domeniul public. Acest lucru face ca aspectul Timişoarei să fie permanent unul al unui oraş de lumea a treia.

De aceea, primarul Nicolae Robu ar vrea să reintroducă sistemul de colectare a gunoaielor nemenajere de două ori pe an, iar cei care îşi scot alte rebuturi din case, să plătească suplimentar pentru ridicarea acestora.

Primarul include în aceste reziduuri şi crengile care rezultă din toaletarea copacilor.

City-managerul are temă de la Nicolae Robu să discute cu reprezentanţii ADID şi Retim pe acest subiect, pentru a găsi o soluţie.

“În ţările civilizate, dai un telefon şi le spui că ai de predat gunoi casnic mare, vine maşina operatorului, ridică gunoiul şi plăteşti în funcţie de volumul predat”, spune Nicolae Robu, care anunţă că aşa se va întâmpla şi în Timişoara.

Comentarii

comentarii