Acasă Actualitate Campusul UPT – un secol! Canopy!

Campusul UPT – un secol! Canopy!

DISTRIBUIȚI

Vernisajul unei sculpturi speciale va avea loc în campusul UPT, în an de sărbătoare, când Universitatea celebrează 100 de ani ai acestui spațiu viu, cu o bogată moștenire culturală.

”Pentru a marca un secol de campus, în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, l-am avut ca invitat special pe Steve Messam, un artist de mediu din UK, cunoscut pentru instalații care reimaginează viața de zi cu zi și care redau o nouă formă peisajelor istorice”, atenționează UPT.

Steve a creat sculptura temporară gonflabilă ‘CANOPY’, care evidențiază un exemplu excelent al stilului brutalist: clădirea Electro, proiectată de Petre Swoboda la sfârșitul anilor ’60, pentru care arhitectura originală cu beton aparent ordona spațiul prin volume orizontale și verticale. Clădirea a servit drept ancoră a modernității, semnalând intrarea în domeniul științei și al raționalității.

‘CANOPY’ deschide o conversație între diferitele stiluri arhitecturale care definesc orașul, fiecare fiind un simbol al particularităților culturale asociate profesioniștilor, familiilor, instituțiilor sau epocilor politice.

‘CANOPY’ preia detaliile specifice Casei Ernö Neuhaus de pe strada Gheorghe Doja, inițiind un dialog tăcut între stilul Secession de la începutul secolului și brutalismul epocii comuniste, creând un microcosmos al peisajului urban local.

Vă invităm să vedeți sculptura gonflabilă la evenimentul de inaugurare, să-l cunoașteți pe artist și să descoperiți viziunea lui asupra campusului UPT – este mesajul lui Florin Drăgan, rectorul UPT.

Comentarii

comentarii