Acasă Actualitate Când creierul visează! Miercurea de știință cu Mădălin Bunoiu și invitații săi,...

Când creierul visează! Miercurea de știință cu Mădălin Bunoiu și invitații săi, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

La librăria La Două Bufnițe din Piaţa Unirii nr. 11 (intrare de pe Matei Corvin) din Timișoara, va avea loc, miercuri, 27 martie 2024, de la ora 18.00, ”Miercurea de știință cu Mădălin Bunoiu și invitații săi!”
Tema în dezbatere la această nouă întâlnire va fi Despre somn, vise și visuri. Invitat, prof. univ. dr. Ștefan Mihăicuță.

Cartea de la care pornește discuția este ”Când creierul visează” de Antonio Zadra și Robert Stickgold, traducere de Alexandru Babeș. Editura Humanitas, 2024.

De ce visăm? Ce scop au visele? Există vise premonitorii? Originile și semnificația viselor ne intrigă încă de la începuturile omenirii, dar abia în secolul al XIX-lea oamenii de știință au încercat primele răspunsuri, iar aceste întrebări rămân și astăzi la fel de incitante.

Când creierul visează, cartea a doi cercetători de renume mondial în domeniul studiului somnului explică descoperirile recente despre creierul adormit și despre semnificația psihologică și neurologică a viselor, explorează tulburările legate de vis și ne arată cum pot înlesni visele creativitatea și cum pot fi o sursă de autocunoaștere.

Miercurea de știință cu Mădălin Bunoiu li invitații săi este un eveniment organizat de editura Humanitas în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și librăria independentă La Două Bufnițe.

 

Comentarii

comentarii