Acasă Administraţie Când nașa își angajează fina: Concurs cu dedicație pentru un post de...

Când nașa își angajează fina: Concurs cu dedicație pentru un post de director în Primăria Timișoara

1377
DISTRIBUIȚI

Pe 26 februarie, Primăria Timișoara a scos la concurs funcția de director executiv la Direcția Disciplina în Construcții, Autorizații, Urbanism și Statistică. Printre altele, cerințele prevăd o experiență profesională de șapte ani în domeniu și „studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie civilă/ ingineria instalațiilor/ arhitectură/ urbanism”.

Ceea ce atrage atenția este secvența „ingineria instalațiilor”, o pregătire care are de-a face cu urbanismul, exact cât să poată participa la concurs cine trebuie. Mai precis, Gabriela Borcsi. „Concursul acesta se pare că este cu dedicație pentru Gabriela Borcsi, actuala șefă care dă toate autorizațiile de construire din Timișoara. În comisia de concurs este fix doamna Purdea Doina, care este nașa ei”, ne transmite o sursă. Ce facultate a absolvit Borcsi? Exact „Ingineria instalațiilor”.

În trecut, aceasta a fost implicată în mai multe scandaluri, dând autorizații de construcție atât în cazul celor patru vile deja construite fără a respecta cerințele privind spațiul verde de pe strada Grădinarilor, cât și în cazul caselor construite de copiii fostului primar Nicolae Robu, notează pressalert.ro. Aceasta a apărut și ea pe lista tinerilor care urmau să primească terenuri pe Legea 15 din partea Primăriei, cu toate că firma al cărui unic acționar este soțul ei deține o casă nouă, fapt sesizat de Curtea de Conturi, potrivit adevărul.ro. Gabriela Borcsi a fost și amendată de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că primăria nu a făcut o expertiză a porții de la intrarea în oraș de pe Calea Șagului, fapt constatat ca urmare a prăbușirii celei de Calea Lugojului în timpul furtunii din septembrie 2017.

Înscrierile pentru concursul de ocupare a funcție de director se termină pe 17 martie, iar proba scrisă și eventualele probe de limbă engleză și competențe digitale sunt programate pentru ziua de 30 a aceleiași luni. Din comisia de concurs fac parte președintele Mihai Boncea, directorul de la „Patrimoniu vest”, membrii Doina Purdea, Lucian Buda, Adriana Seitan și Gheorghe Șerban Zeno și Agata Jivkov din partea Secretariatului.

Comentarii

comentarii