Acasă Editorial Când primarul Robu lasă garda jos…

Când primarul Robu lasă garda jos…

1980
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul săptămânii trecute, în PNL Timiș a fost a fost oarecare agitație. Parlamentarii, toți, pe baricade, iar printre ei, Cristian Bușoi. Ultimul amintit era, după aprecierea mai multor liberali locali, destul de preocupat, agitat, interesat de activarea ”butonului de liniște”, căci, cel de panică este, oricum apăsat la maximum, în contextul agitației fără de sfârșit.

Ce să fie? Ce să fi fost? Primăvara acestui 2018 ne găsește nu doar într-o iarnă fără sfârșit, dar și într-una a sufletelor înghețate. Lumea este dezamăgită, stoarsă de energie, politica românească, mai acră și mai saturată ca niciodată de ipocrizie, minciună, îndepărtează chiar și pe cei mai fideli alegători. Îndepărtează, cu cinism, pe cei mai fideli susținători ai unuia sau altuia dintre partide. Este prea mult!

Timișoara, Timișul, nici ele nu au scăpat de aroganța politicienilor, de gafele monumentale, de obrăznicia lor de a se crede nemuritori, de a se crede unici! Din decembrie trecut până acum, tensiunile dintre cei aproape 20 de primari liberali și președintele Nicolae Robu nu au contenit, domnul Robu a fost mereu acuzat, din interior, de manipularea voturilor spre formarea unui birou PNL, alcătuit aproape exclusiv din favoriții săi. Niciodată, astfel de practici nu au fost agreate în democrație. A reușit chiar să coordoneze alegerile din Sânnicolau Mare, Deta, Dudeștii Noi, și alte multe organizații, astfel încât primarii incomozi domnului Robu să… NU mai fie președinți PNL în localitățile lor. Hopa! Asta, conform viziunilor liderilor naționali este inadmisibil! A fost aici Vasile Blaga, l-a amenințat pe Robu (am scris atunci!) la scenă deschisă, au fost mesaje din partea lui Ludovic Orban (președintele PNL), toate, spre ”crearea unui climat de pace” (expresie perimată, dar necesară), dar Nicolae Robu nu a cedat!

Acum, la un an față de alegerile pentru Parlamentul European, câteva calcule mici, interne, în PNL arată că dacă primarii PNL nu sunt și președinții PNL locali, atunci PNL ar luat maximum 7 la sută, și asta ar fi un dezastru! Așadar, Cristian Bușoi, un talentat în arta manipulării, (dar asta trebuie în politică, nu?), conștient că ar pierde alegerile pentru PE, dar și miile de euro, lunar, la concurență cu ”faimosul” Ghiță Falcă, (primarul Aradului, cel cu pizza, ca motiv de campanie electorală), pe listele din vestul țării, a venit cu ”pacea-n băț”. Ce dorește Bușoi? Pace cu organizațiile locale, necesară alegerilor. Și cine trebuie să cedeze? Logic, Nicolae Robu, care TREBUIE să lase în organizațiile locale ale PNL Timiș, ca președinți, pe primarii PNL. Pe logica simplă, asta este tema de casă a domnului Robu.

O va face? Daaaaa! Așa spun sursele noastre liberale, serioase, din capitala României, a PNL, a noastră, a domnului Robu.

Asta e! Domnul Nicolae Robu va lăsa garda jos, îi va lăsa pe primarii PNL să-și reia posturile din organizațiile pe care, culmea, chiar ei le-au pus la punct, iar PNL o să ia o gură de oxigen.

Pe locuri eligibile, nu pot apărea, din vestul țării doi candidați: sau Bușoi, sau Falcă.

Bușoi dorește din nou în PE! Atunci, domnul Robu va lăsa garda jos!

Comentarii

comentarii