Acasă Economic Când se aplică amenzile și cât de mari sunt? CCIAT și CJPC...

Când se aplică amenzile și cât de mari sunt? CCIAT și CJPC Timiș – instruire pentru agenții economici!

DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului, în 13 iunie 2024, ora 10:00.

În cadrul acestui eveniment, vom discuta despre cele mai recente schimbări legislative, ordine, măsuri și regulamente privind protecția consumatorului și despre modul în care mediul de afaceri a asimilat toate aceste schimbări, despre ce trebuie să știe pentru a putea respecta reglementările în vigoare, OG 21/92 privind protecția consumatorului, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor, alte Ordine specifice.

Protecția Consumatorului este esențială pentru asigurarea unei relații corecte între consumatori și operatorii economici, evitând încălcările drepturilor consumatorilor. Prin intermediul reprezentaților CRPC Regiunea Vest Timis/CJPC Timiș, în urma controalelor efectuate consumatorii sunt asigurați că produsele și serviciile puse pe piață sunt conforme cu standardele de calitate și siguranță.

Câte acțiuni de control au fost derulate de CJPC Timiș în 2023? Dar până acum în 2024? În ce domenii de activitate sunt mai multe probleme? Din ce domeniu s-au primit cele mai multe sesizări? Când se aplică amenzile și care este cuantumul acestora?

Seminarul va fi susținut de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș: comisar șef Mihai Alin Gubandru, comisar Codreanu Raluca Coredana, comisar Mărgărit Daiana Sivola.

Înscrierea se face online accesând https://www.cciat.ro/formular/ index.php?cdx=56h Participarea este gratuită, pe bază de confirmare. Detalii : 0256 490 771 sau pe e-mail lbarbu@cciat.ro

 

Comentarii

comentarii