Acasă Actualitate Când vom ști că am depășit vârful epidemiei de Covid19? În Timiș...

Când vom ști că am depășit vârful epidemiei de Covid19? În Timiș numărul infectărilor e în scădere

DISTRIBUIȚI

Vârful infectărilor cu SARS-COV2 nu a fost depășit în țara noastră și se preconizează că acesta va fi atins în următoarea perioadă, 5 – 20 mai, deși scenariul nu este sigur. După aceea va urma o reducere a îmbolnăvirilor și se va încerca o revenire la realitate, dar gradual.

”Numărul de cazuri noi de coronavirus trebuie să scadă constant timp de cel puțin o săptămână, poate chiar două săptămâni, pentru a se stabili că România a depășit vârful epidemiei de coronavirus. De acest moment depind și măsurile de relaxare”, a spus la Digi24 secretarul de stat din Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan.

„În această etapă, numărul de pacienți infectați este încă în creștere, însă este într-o creștere foarte moderată, de exemplu, azi au fost mai puțini decât ieri, ieri au fost mai puțini decât alaltăieri, însă aceste valori oscilează între 250 pe zi și 450 pe zi. Încă considerăm că suntem pe un trend discret pozitiv, nu avem de-a face cu o explozie a acestor cifre, ceea ce este un lucru bun.

Acest lucru se întâmplă pentru că nu am aplicat măsuri de relaxare precoce și pentru că menținem în primul rând măsurile de distanțare socială. Oamenii au înțeles, cei mai mulți, și au stat acasă, au evitat zonele aglomerate, pentru că aceasta este cea mai mare problemă”, a adăugat Tătaru, citat de www.digi24.ro.

Raportul de Gardă – ww.raportuldegarda.ro – prezintă trei scenarii posibile.

În esență, sunt 3 posibile scenarii, de magnitudine diferită, care pot apărea în România, în perioada următoare:

1.Scenariul ideal: măsurile de distanțare socială stricte sunt respectate de populație, ceea ce limitează răspândirea infecției, iar presiunea pe sistemul sanitar este redusă. Vârful este estimat în perioada 1-20 mai 2020.

2.Scenariul mediu: măsurile de distanțare socială stricte produc efecte în limitarea transmiterii bolii, dar din diverse motive (diferite de la o țară și societate la alta și de la o perioadă la alta) transmiterea virusului este totuși intensă, dar nu depășește capacitatea sistemului de sănătate de a face față. Vârful ar putea fi în perioada 1-20 iulie 2020.

3.Scenariul de risc maxim: măsurile de distanțare socială nu dau rezultate și se constată o transmitere accelerată a virusului, cu apariția de cazuri grave, care depășesc capacitatea de reacție a sistemului de sănătate. Potențialul vârf ar putea fi în perioada 1-20 iunie 2020.

În Timiș numărul infectărilor zilnice este în scădere. În 2 mai erau înregistrate 466 cazuri.

Comentarii

comentarii