Acasă Politica Candidaţii conservatorilor în Timiş – Grapini la primărie, Roman la consiliul judeţean

Candidaţii conservatorilor în Timiş – Grapini la primărie, Roman la consiliul judeţean

633
DISTRIBUIȚI
Filiala Timiş a Partidului Conservator a desemnat numele candidaţilor pentru Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Este vorba despre preşedintele organizaţiei judeţene, Maria Grapini, respectiv vicepreşedintele PC Timiş, Costel Roman.

 Numele celor doi candidaţi propuşi de PC se vor alătura celor avansate de ceilalţi componenţi ai Uniunii Social Liberale – PSD şi PNL -, urmând ca o serie de sondaje să dea, undeva prin luna iulie, candidaţii unici ai USL pentru Primăria Timişoara şi preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, susţinuţi de toate cele trei formaţiuni politice. În momentul de faţă, numele care vor intra în sondaje sunt: pentru preşedinţia CJ Timiş – Titu Bojin (PSD), Alin Nica (PNL), Cristian Buşoi (PNL) şi Costel Roman (PC); pentru Primăria Timişoara – Sorin Grindeanu (PSD), Nicolae Robu (PNL), Petru Ehegartner (PNL) şi Maria Grapini (PC). 
 
Fost şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate
 
Deja clasicul candidat al conservatorilo la Primăria Timişoara, Maria Grapini, preşedinte al PC Timiş şi vicepreşedinte PC, director general Pasmatex SA, Preşedinte al Federaţiei Patronale din Industria Uşoară şi consul onorific al Republicii INdia în România, nu mai are nevoie de prea multe prezentări. Candidatul PC Timiş pentru preşedinţia CJ Timiş, Costel Roman, are 52 de ani, dintre care jumătate a activat în cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Timiş, fiind, o bună bucată de timp, şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timiş. Cunoscut pentru "mâna de fier" cu care se impunea în faţa lumii interlope din Timişoara, Roman este singurul care l-a arestat (de nouă ori, după spusele sale) pe Mircea Veraxa. A ieşit la pensie în 2005, după ce a fost diagnosticat cu cancer, în urma capturării unui transport ilegal de uraniu. "În 2005, din demnitate, din onoare, m-am retras la cerere, pentru că nu mai puteam să îndeplinesc cum mi-aş fi dorit sarcinile de serviciu", spune Roman. Roman a stat departe de viaţa politică până în 2010, când s-a înscris în PC. "N-am activat înainte în niciun partid. Mi-am dorit să mă alătur Partidului Conservator datorită deschiderii, recunoscută deja în plan naţional, pe care o are pentru tineret, pentru bolnavi şi pentru copiii fără sprijin. Am dorit să fac parte din echipă pentru că am văzut că programul propus este deosebit", explică Roman. Netemător din fire, Roman intră fără emoţii în "lupta" sondajelor din interiorul USL, încrezător că toate numele propuse sunt egale în faţa votului. "Candidaţii celorlalte partide sunt oameni cunoscuţi, pentru care am o stimă deosebită", încheie Roman. 

Comentarii

comentarii