Acasă Actualitate Cântare automate pe drumurile județene. CJ Timiș vrea să prinde camionagii care...

Cântare automate pe drumurile județene. CJ Timiș vrea să prinde camionagii care circulă cu tonaj depășit

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș dorește ca la toate investițiile în drumuri care vor fi realizate în domeniul rutier cu bani de la bugetul local să includă asemenea cântare, automate, încât toți cei care depășesc tonajul permis să plătească pentru aceasta.

Problemele au pornit, de ani buni de zile, de la drumul care leagă Timișoara de Lipova, care este permanent distrus de camioanele cu tonaj depășit. Pe ruta dinspre Lipova se pot vedea efectele acestei situații, pe acest sens asfaltul este grav afectat. Dar, problema apare și în alte locuri.

”Discutăm despre zone din Timiș, nu doar pe ruta Lipova – Timișoara, acolo știu și se vede pe o parte a drumului că se circulă cu supratonaj, deși când trimitem colegii acolo la supracântar se anunță prin stație și primesc o amendă – două și după aceea nu mai circulă nimeni. Dacă mă duc eu cu mașina personală sau cu mașina consiliului județean se văd clar cum trec camioane. Mai multe, în ultima perioadă am observat că aceste camioane, pentru a ocoli sensul dinspre Lipova spre Timișoara, care este distrus, încearcă să meargă și pe partea cealaltă a drumului”, a declarat Cristian Moș, vicepreședintele CJT, responsabil cu drumurile în cadrul instituției, în cadrul unei emisiuni a postului TV TeleNova.

Soluția găsită presupune instalarea unor cântare automate. Dar aceasta va avea loc odată cu reabilitarea drumurilor afectate, mai spune Moș. El a confirmat că Timișoara – Lipova, porțiunea de după nodul de urcare pe A1, va fi reabilitat.

Comentarii

comentarii