Acasă Cultura Cântecele Învierii, la Mănăstirea Timişeni-Şag

Cântecele Învierii, la Mănăstirea Timişeni-Şag

DISTRIBUIȚI

manastirea sagDuminică, 4 mai, Consiliul Judeţean Timiş, Centrul de Cultură şi Artă al Județului Timiş (CCAJT), Mitropolia Banatului şi Mănăstirea Timişeni-Şag organizează, la Mănăstirea din Şag, de la ora 12.00, manifestarea artistică „Cântecele Învierii”.

Liliana Laichici, managerul CCAJT, a spus că la eveniment participă formaţii de muzică corală şi bisericească din parohiile Gătaia, Săcălaz, Foeni, Giroc, Timişoara-Iosefin şi Timişoara-Dacia. Intrarea este liberă.

Mănăstirea Timişeni-Şag este ctitoria mitropolitului Vasile Lăzărescu în anul 1944. Serviciile religioase se oficiau la început în capela amenajată în interiorul imobilului. Desfiinţat în timpul regimului comunist, aşezământul monahal a fost reorganizat prin stăruinţa IPSS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului. Prima biserică s-a construit între 1968–1972. Pictura a fost executată de Victor Jurcă din Lugoj, iar sfinţirea lăcaşului s-a făcut la 29 august 1972. Între timp, s-a mai construit o clădire în care există stăreţia, trapeza şi o parte din chilii. După 1990, s-a dat în folosinţă un corp de clădire pentru pelerini. În 2002 a început construcţia unei biserici noi, a cărei piatră de temelie s-a pus în 10 mai, de praznicul Izvorul Tămăduirii, de către I.P.S. mitropolit Nicolae. Tot atunci s-a început construcţia unui nou corp administrativ, finalizat în anul 2011. În ziua de 4 iulie 2009, mănăstirea a fost vizitată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, aflat în vizită canonică în Eparhia Timişoarei.

Comentarii

comentarii