Acasă Actualitate Capitala Culturală Europeană 2021 lasă STPT fără unele imobile de pe Take...

Capitala Culturală Europeană 2021 lasă STPT fără unele imobile de pe Take Ionescu

317
DISTRIBUIȚI

Societatea de Transport Public Timişoara va rămâne în perioada imediat următoare fără unele bunuri imobiliare de pe bd. Take Ionescu, care vor fi transformate de primărie în spaţii culturale (Centru MultipleXity) pentru anul Capitalei Culturale Europene 2021.

În proiectul de hotărâre care va fi votat marţi, se arată că este vorba despre faptul că CLT a transmis în administrarea fostei Regii Autonome de Transport Timişoara bunuri imobile care fac parte din Domeniul Public al Municipiului Timişoara şi care asigură transportul urban (la sediul de pe bd. Take Ionescu): clădire administrativă, magazie, depozit, remiza şi şopron de material, cabina pentru portar şi cabina telefonică, construcţie centrala termică, construcţie pentru aer comprimat, vopsitorie, turnătorie, atelier de întreţinere etc.

Bunurile date în administrare (pe bd. Take Ionescu nr. 83) sunt: cantină şi birouri administrative, clădirea depoului tramvaie, clădire dispeceri, personal de mişcare, sala pregătire profesională, etc.

Conform unei HCL din anul 2006, transmiterea bunurilor se face pe perioada cât Regia Autonomă de Transport Timişoara şi-a menţinut forma avută la data emiterii hotărâri. După data schimbării formei de organizare a acesteia (devenită STPT, în 2017), bunurile i se iau din administrare, întrucât STPT nu mai desfăşoară activitatea de bază pe bd. Take Ionescu din Timişoara, ci pe bd. Dâmboviţa nr. 67.

Având în vedere adresa din 08.05.2019 a Unităţii de Implementare Proiecte angajate ca şi Capitală Europeană a Culturii, în vederea valorificării patrimoniului prin dezvoltarea unor obiective de interes public local necesare pentru anul 2021 când Timişoara este Capitală Europeană a Culturii, bunurile se iau din administrarea STPT.

Cel mai important proiect de infrastructură culturală al Primăriei Municipiului Timişoara, Centrul MultipleXity, trebuie finalizat până în anul 2021, iar pentru că mai nimic nu s-a realizat până acum în acest sens, pentru municipalitate este mult mai convenabil să pornească pe o infrastructură deja existentă.

Primarul Nicolae Robu dădea asigurări, săptămâna trecută, că MultipleXity va fi gata în termen.

“Îl vom realiza într-o clădire deja existentă, a STPT de pe bd. Take Ionescu, urmând ca în timpul cel mai scurt să intrăm în teren. Ne-am dorit să construim unul de la firul ierbii, dar nu a fost posibil pentru că nu am avut unde să îl amplasăm”, spune Nicolae Robu, care a precizat că amenajarea Centrului pentru Artă, Tehnologie şi Experiment MultipleXity se va realiza în baza unui concurs de soluţii, investiţia totală putând ajunge la circa 12 milioane de euro.

Comentarii

comentarii