Acasă Cultura Capodopere ale cinematografiei românești, la cinema Victoria Timișoara. Veniți!

Capodopere ale cinematografiei românești, la cinema Victoria Timișoara. Veniți!

DISTRIBUIȚI

Dacă ar fi să găsim un fir roșu programului cu care sunt așteptați cinefilii la Victoria în prima săptămână a lunii februarie, aceasta ar fi cu siguranță prietenia, declinată la genul …masculin!

Dar înainte de toate, venim cu o veste bună. Cinema Victoria lansează încă un parteneriat, de această dată, cu Arhiva Națională de Filme, prin care vă aducem pe marele ecran, o dată pe lună, duminica, capodopere ale cinematografiei românești clasice, în versiune restaurată și subtitrată în engleză! CINEMATECA ITINERANTĂ de la Victoria debutează în februarie cu două ecranizări la fel de celebre ca operele literare care le-au stat la bază: AMINTIRI DIN COPILĂRIE de Elisabeta Bostan și PĂDUREA SPÂNZURAȚILOR de Liviu Ciulei.

Revenind la tema prieteniei, cea mai așteptată noutate a săptămânii este SPIRITELE DIN INISHERIN, nominalizat la nu mai puțin de nouă premii Oscar, pe care îl proiectăm joi și sâmbătă. #VinoLaVictoria să vezi cum personajul jucat de Colin Farrell este capabil de orice pentru a reintra în grațiile celui mai vechi prieten, care refuză brusc și inexplicabil să îi mai vorbească.

Tot despre prietenii vechi și tumultuoase vorbește și PHOENIX. HAR/JAR, noul documentar care trasează istoria celei mai mari trupe de rock românești, așa cum o rememorează numeroșii ei membri, și pe care îl proiectăm sâmbătă.

Miercuri și duminică, emoționantul CLOSE îți dezvăluie frumusețea dar și fragilitatea legăturii dintre doi băieți adolescenți care este pusă la încercare, iar joi readucem pe ecran, la cererea publicului, MAROCCO, cel mai recent film al lui Emanuel Pârvu, o dramă care ilustrează dificultatea relațiilor dintre părinți și adolescenți. Miercuri seara, HOLY SPIDER aduce pe ecran o poveste șocantă din Iran, unde un criminal care ucide lucrătoare sexuale este văzut de mulți ca un erou.

Vineri revine la Victoria UN BĂRBAT PE NUME OTTO, unde personajul interpretat de Tom Hanks pare să fie prieten doar cu… propria pisică. Apoi, îți propunem o nouă cursă de noapte prin București, alături de TAXIMETRIȘTII Lică și Liviu, doi prieteni ale căror viziuni despre lume și viață nu se întâlnesc decât la shaormerie și în frustrarea față de meseria pe care o practică. Celor mai tineri dintre spectatori le propunem două incursiuni în trecut: una, alături de NĂSTRUȘNICUL MOTAN MAURICE care, în mod bizar, se împrietenește cu o bandă de șobolani vorbitori, într-un oraș medieval imaginar, iar a doua alături de clasicul erou Nică al lui Ștefan a Petrei și ceilalți ștrengari din satul Humulești, în AMINTIRI DIN COPILĂRIE.

 

Comentarii

comentarii