Acasă Sport Caraș-Severinul are copii talentați la fotbal

Caraș-Severinul are copii talentați la fotbal

643
DISTRIBUIȚI

fotbaljuvenil Campania de selecţii federale pentru depistarea tinerelor talente se află în plin proces, iar la acest capitol judeţul Caraş-Severin a demonstrat că stă foarte bine şi ajuns să concureze judeţe care aveau tradiţie la acest nivel, susțin oficialii fotbalului juvenil cărășean.

După convocarea la naţionalele de juniori ale lui Bogdan Emilian Lolea (Muncitorul Reşiţa), Marius Ionuţ Barabaş (CSŞ Caransebeş) şi a lui Andrei Holovcici (AFCM Reşiţa 2012)  a fost rândul lui Sebastian Darius Velcotă să fie convocat la naţionala pregătită de către Florin Răducioiu. Trebuie spus că Velcotă s-a transferat în această vară la Poli Timişoara, dar el a fost remarcat de către selecţioner în urma selecţiilor ce au avut loc la Reşiţa şi Timişoara, în 4 şi 20 aprilie 2013, pe vremea când Velcotă era atacantul echipei Nera Bozovici.

De fapt, susține Florin Știube, preşedintele Comisiei AJF Caraş-Severin pentru relații cu mass-media, în cazul lui Velcotă a fost o perfectă colaborare între clubul din Bozovici şi mai apoi AJF Caraş-Severin, antrenorul federal Ciprian Urican, familie şi Poli Timişoara. Lucru care încet, încet începe să se confirme şi-n cazul lui atacantului Vlad Chera (născut 2000) de la AFCM Reşiţa 2012 şi care este pregătit la club  de către antrenorul Petre Panescu, susţinut şi de către antrenorul coordonator Andrade Bichescu.  Recent a avut loc şi campania de selecţie  pentru juniori născuţi după 01.01.2000 şi unde au avut loc deja două selecţii importante.

Prima la nivel judeţean, pe terenul de la Gloria, pe 14 august, unde s-au prezentat   27 de fotbalişti, de la cinci echipe judeţene (AFCM Reşiţa – cu 13 jucători, Gloria Reşiţa – 8 jucători, CSŞ Caransebeş – 4 jucători, Minerul Anina – un jucător, Nera Bozovici – un jucător). Acţiunea de selecţie s-a realizat pe parcursul a două reprize de câte 30 de minute, în care cei 28 de copii au fost repartizaţi în componenţa a două echipe, fiind utilizat sistemul de joc: 4-4-2. Acţiunea de selecţie face parte din programul FRF: ”CUPA REGIUNILOR” – pentru formarea lotului naţional de juniori 2000.

Jucătorii remarcaţi, care au alcătuit selecţionata judeţeană, s-a deplasat la Simeria (sâmbătă – 24 august 2013) pentru etapa de selecţie zonală, organizată cu judeţele Alba, Caraş Severin şi Hunedoara. Adevăratul examen al valoriii acestor băieţi s-a dat însă sâmbătă, 24 august la Simeria, unde un adevărat „comando fotbalistic” condus în teren  de către Chera, Burciu, Puiu şi Pruteanu au făcut o figură frumoasă, mai ales prin jocul prestat şi atitudine.

Despre activitatea la clubul reşiţean a antrenorului Petre Panescu nu mai are rost să vorbim, AFCM Reşiţa fiind echipa campioană judeţeană la juniori C, însă trebuie remarcat că toţi jucătorii care vin la selecţiile judeţene dar mai ales regionale de la CSŞ Caransebeş sunt bine pregătiţi şi fac imediat obiectul selecţionării  în diferite echipe regionale. Activitatea de la clubul din Caransebeş este coordonată de către prof. Toma Peica.

La Simeria, a fost un triunghiular între selecţionatele judeţene Hunedoara, Alba şi Caraş-Severin. În prima partidă, Alba a dispus de Hunedoara cu scorul de 2-1. În al doilea meci al turneului, Caraş-Severin a dispus de Alba cu scorul de 2-0, graţie golurilor lui Dragotă şi Chera. Ba mai mult, cărăşenii şi-au permis luxul de a rata şi o lovitură de pedeapsă. Denis Dragotă a înscris golul turneului, cu un un eurogol de la 35 de metri, în vinclu porţii ardelene, iar Chera a finalizat o frumoasă acţiune personală în careu.

De remarcat că Vlad Chera a avut o evoluţie extrem de apreciată, în condiţiile în care a scos din joc, prin driblinguri repetate câte 4 si chiar 5 jucători adverşi, iar Zeicu şi Marian Musteţaa făcut câteva incursiuni interesante pe flancul stâng, respectiv drept. Echipa cărăşeană a prestat şi un joc foarte sigur în defensivă, unde Dragotă, Puiu , Marius Musteţa şi Merian s-au completat reciproc,iar la mijloc Burciu şi Lucian au coordonat bine acţiunile atât pe faza defensivă, dar mai ales pe cea ofensivă. Meciul cu Alba Iulia: Pruteanu – Merian, Marius Musteţa, Puiu, Dragotă – Beştea, Lucian, Burciu, Zeicu – Marian Musteţa, Chera.

Partida cu selecţionata Hunedoara s-a disputat imediat după cea cu Alba şi în ciuda unei ploi torenţiale, copiii Caraşului au făcut dat dovadă de siguranţă în joc. Meciul cu Hunedoara: Pervescu (Pruteanu) – Merian, Marius Musteţa, Puiu, Dragotă – Beştea (Zeicu), Lucian, Burciu, Jorz – Marian Musteţa, Chera. Tinerii talentaţi care ne-au reprezentat judeţul  la Simeria sunt: Portari: Angelo Ilie Andrei Pruteanu şi Alexandru Pervescu (ambii AFCM Reşiţa 2012). Fundaşi: Răzvan Valentin Merian, Marius Musteţa (ambii CSŞ Caransebeş), Flavius Bogdan Puiu, Denis Dragotă, Alin Cosmin Jorz   (toţi de la AFCM Reşiţa 2012). Mijlocaşi: Lucian Ion Beştea, Lucian Alexandru Ionuţ, Andrei Burciu (toţi AFCM Reşiţa 2012), Petru Zeicu (CSŞ Caransebeş). Atacanţi: Marian Musteţa (CSŞ Caransebeş), Vlad Chera (AFCM Reşiţa 2012).

Deplasarea delegaţiei cărăşene la Simeria a fost posibilă datorită Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin, prin politica de management implementată de preşedintele Costinel Ristache, de a susţine promovarea tinerelor talente judeţene.  

Comentarii

comentarii