Acasă Actualitate Carantinații de la Herculane sunt, în mare parte, “foști pușcăriași și prostituate”,...

Carantinații de la Herculane sunt, în mare parte, “foști pușcăriași și prostituate”, declară un oficial din Caraș-Severin

DISTRIBUIȚI

Directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, doctorul Romeo Dumitrescu, a redus centrele de carantină din județ la unul singur, un hotel din Băile Herculane, unde, spune acesta, a găsit mai mulți infractori și prostituate decât cărășeni care muncesc onest în străinătate!

Dumitrescu a preluat șefia Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin în plină pandemie. Director a declarat într-o emisiune la Banat TV că a fost solicitat să preia instituția într-un moment de mare cumpănă: „Mi s-a dat o putere foarte mare, practic, eu sunt ministrul Sănătății în Caraș-Severin!”, a afirmat șeful DSP, după care a explicat că a păstrat un singur centru de carantină în județ, un hotel din Băile Herculane, eficientizând și reducând astfel riscurile răspândirii virusului.

Despre persoanele carantinate de la Herculane, directorul DSP spune că nu sunt tocmai românii care fac cinste țării peste hotare. „Am discutat cu carantinații veniți din Anglia și Austria. Sunt și oameni cu o calitate umană foarte slabă, mă refer aici la persoane dedate numai la acțiuni antisociale, cu repetat statut de deținuți în diferite închisori din România și din străinătate, femei pierdute, care practică prostituția în tiruri și pe diferite străzi. Majoritatea au un verbiaj absolut scandalos!”

„Au acces numai pe balcon, sunt închiși cu cheia în camere. Au două săptămâni de odihnă după ce au făcut ce au făcut în această lume!”, a spus șeful DSP Caraș-Severin.

Referitor la testări, directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu, este de părere că „nu trebuie să se facă abuz de aceste testări”. Șeful DSP explică și procedura considerată corectă de autoritățile din România: „Cea mai importantă situație care implică această testare este o conviețuire de lungă durată în aceeași încăpere cu persoana infectată, prezența simptomelor care face obligatorie această testare. Testarea nu se face imediat ce ai avut o întâlnire de scurtă durată și să zicem că la locul de muncă ai intrat în încăperea în care a fost persoana sau persoana care pe urmă a fost depistată a intrat la locul tău de muncă. Trebuie să treacă o perioadă de incubație de minimum 3-6 zile și procedura ca atare, indicată de Minister, este ca această testare să se facă la 5-7 zile de la suspiciunea unei eventuale contaminări”.

Comentarii

comentarii