Acas─â alegeri locale 2012 Caras-Severin: Sorin Frunzaverde castiga presedintia CJ, la mare distanta de urmatorul clasat

Caras-Severin: Sorin Frunzaverde castiga presedintia CJ, la mare distanta de urmatorul clasat

1347
DISTRIBUIȚI

├Än Cara┼č-Severin, luni, p├ón─â la ora 10, erau pentru centralizate rezultatele pentru Consiliul jude┼úean a doar 19 sec┼úii, din totalul celor 357. Astfel, ├«n cursa pentru func┼úia de pre┼čedinte al Consiliului Jude┼úean Cara┼č-Severin se afl─â, pe primul loc, candidatul din partea Uniunii Social Liberale, Sorin Frunz─âverde, vicepre┼čedinte al PNL, cu 65,06% din voturi. 

Acesta este urmat de candidatul Partudului Poporului – Dan Diaconescu, Paul Purea, cu 15,3% din voturi, apoi de candidatul Partidului Democrat Liberal, Lenu┼úa Ciurel, cu 7,02% din op┼úiunile electoratului ┼či candidatul din partea UNPR, Ion Tabugan, cu 5,39%. 

├Än ceea ce prive┼čte func┼úiile de consilieri jude┼úeni, din totalul celor 19 sec┼úii centralizate, rezult─â c─â USL a ob┼úinut 66,38% din voturile valabil exprimate, urmat─â de PPDD, cu 11,76%, de PDL, cu 9,08% ┼či UNPR, cu 3,97%. Situa┼úia pentru alegerea primarilor, arat─â c─â din totalul de 77 de circumscrip┼úii, ┼čapte au fost centralizate, adic─â 10% din total. Astfel, USL a ob┼úinut ┼čase mandate de primar, iar Partidul ┼ó─âr─ânesc Cre┼čtin ┼či Democrat a ob┼úinut un mandat. Ca procente, USL are 71,93%, PPDD – 10,8%, iar PDL – 5,89%. ├Än ceea ce prive┼čte Consiliile locale, centralizarea indic─â faptul c─â USL a ob┼úinut, p├ón─â ├«n acest moment, 41 de mandate, urmat de PPDD – opt mandate, de PDL, cu ┼čase mandate, de Forumul Democratic al Germanilor din Rom├ónia, cu patru mandate ┼či PN┼óCD, cu patru mandate.

Comentarii

comentarii