Acasă alegeri locale 2012 Caras-Severin: Sorin Frunzaverde castiga presedintia CJ, la mare distanta de urmatorul clasat

Caras-Severin: Sorin Frunzaverde castiga presedintia CJ, la mare distanta de urmatorul clasat

DISTRIBUIȚI

În Caraş-Severin, luni, până la ora 10, erau pentru centralizate rezultatele pentru Consiliul judeţean a doar 19 secţii, din totalul celor 357. Astfel, în cursa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin se află, pe primul loc, candidatul din partea Uniunii Social Liberale, Sorin Frunzăverde, vicepreşedinte al PNL, cu 65,06% din voturi. 

Acesta este urmat de candidatul Partudului Poporului – Dan Diaconescu, Paul Purea, cu 15,3% din voturi, apoi de candidatul Partidului Democrat Liberal, Lenuţa Ciurel, cu 7,02% din opţiunile electoratului şi candidatul din partea UNPR, Ion Tabugan, cu 5,39%. 

În ceea ce priveşte funcţiile de consilieri judeţeni, din totalul celor 19 secţii centralizate, rezultă că USL a obţinut 66,38% din voturile valabil exprimate, urmată de PPDD, cu 11,76%, de PDL, cu 9,08% şi UNPR, cu 3,97%. Situaţia pentru alegerea primarilor, arată că din totalul de 77 de circumscripţii, şapte au fost centralizate, adică 10% din total. Astfel, USL a obţinut şase mandate de primar, iar Partidul Ţărănesc Creştin şi Democrat a obţinut un mandat. Ca procente, USL are 71,93%, PPDD – 10,8%, iar PDL – 5,89%. În ceea ce priveşte Consiliile locale, centralizarea indică faptul că USL a obţinut, până în acest moment, 41 de mandate, urmat de PPDD – opt mandate, de PDL, cu şase mandate, de Forumul Democratic al Germanilor din România, cu patru mandate şi PNŢCD, cu patru mandate.

Comentarii

comentarii