Acasă Cultura Caravana Les Films de Cannes ajunge, marți, la Casa Artelor Timișoara. Veniți!

Caravana Les Films de Cannes ajunge, marți, la Casa Artelor Timișoara. Veniți!

722
DISTRIBUIȚI

Caravana Les Films de Cannes! În 2 aprilie, de la ora 19.30, The Florida Project ajunge la Casa Artelor, în sala Studio – Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, de pe strada Pacha nr. 8 Timișoara.

Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest, ajuns la ediția a 9-a în 2018, s-a dezvoltat semnificativ ca structură și conținut, extinzându-se și în alte orașe ale tării, demostrând astfel că există interes crescut pentru acest tip de cinema.

Bazându-ne pe acest interes, extinderea și către alte orașe mici și mijlocii prin organizarea Caravanei Les Films de Cannes, acesta reprezintă o continuare firească și ocazie unică pentru comunitățile locale de a avea acces la filme de calitate.

Prezentat la Cannes în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, nominalizat în 2018 la Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA, „The Florida Project”, în regia lui Sean Baker, prezintă o lume a copilăriei altfel de cum te-ai aștepta să fie la poarta renumitului parc de distracții.

Povestea are loc în Orlando, Florida, oraș ce găzduiește „cel mai magic loc de pe pământ” – Disneyland. Așa cum remarca și publicația The Guardian, filmul lui Sean Baker oferă o perspectivă ironică și realistă asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Și ne arată cum trăiesc oamenii la polul opus, în mod paradoxal chiar la porțile Disney World, în bine cunoscutele „projects” americane: locuințe ieftine, pentru cei aflați la limita sărăciei.

O fabulă realistă despre nevinovăție, fericire și iubire familială în comunitățile de la marginea parcului de distracții Disney World, „Proiectul Florida” prezintă povestea tinerei mame Halley (Bria Vinaite) și a fiicei sale Moonee (Brooklyn Prince), în vârstă de șase ani, care își petrec zilele în lumea colorată în nuanțe pastelate a motelurilor sărace din Orlando, bucurându-se de viață din plin. Protectorul lor iubitor este managerul de motel Bobby (Willem Dafoe). Când norul întunecat al sărăciei amenință să le destrame viața de basm, soluția lui Halley le pune familia în pericol cu grave consecințe.

Singurul actor profesionist care joacă în film este Willem Dafoe, căruia rolul din „The Florida Project” i-a adus anul acesta nominalizări la Oscar, Globurile de Aur și Premiile Bafta, la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. Din distribuție fac parte actori amatori, printre care starul Instagram, Bria Vinaite.

Comentarii

comentarii