Acasă Economic Care au fost cele mai impresionante telefoane prezentate la Mobile World Congress

Care au fost cele mai impresionante telefoane prezentate la Mobile World Congress

247
DISTRIBUIȚI

Mobile World Congress a fost așteptat de către toți pasionații de tehnologie mobilă. Și de această dată, Barcelona a fost centrul inovației în materie de telefoane mobile, iar producătorii au depus toate eforturile pentru a convinge presa și publicul. Câțiva dintre ei au venit cu modele care au strălucit mai mult decât altele. Iată care sunt acestea
Noua familie Samsung Galaxy S10 și vărul distant și cool
Flagship-ul coreean ajunge la o ediție aniversară, iar Samsung e de părere că Galaxy S10 va doborî propriile recorduri de vânzări. După ce Galaxy S9 nu a impresionat atât de mult, Samsung a pregătit un smartphone care să reaprindă pasiunea publicului pentru brandul coreean.
Samsung Galaxy S10 înseamnă, de fapt, 4 modele din care puteți alege: modelul clasic, modelul plus, modelul „lite” și cel 5G. Dintre acestea, doar primele 3 sunt disponibile începând cu data de 8 martie. 5.8”, 6.1” și 6.4” sunt diagonalele dintre care fanii pot alege. Cert este că Samsung Galaxy S10e, Galaxy S10 și S10 Plus au suficiente specificații comune pentru ca fiecare utilizator să simtă că a făcut alegerea potrivită. Cel mai impresionant dintre acestea este, evident, Samsung S10 Plus, cu ale sale sistem de camere principale și secundare ce vor satisface fotografii entuziaști.
Așa cum era anticipat de ceva vreme, Samsung a prezentat un nou smartphone hibrid. Se numește Galaxy Fold și, după cum se vede din nume, se pliază. Este echipat cu două ecrane: 4.6” și 7.3”. Acesta promite o experiență de utilizare revoluționară, alături de un preț pentru care mulți ar porni o revoluție: aproximativ $2000.
Huawei Mate X
Huawei nu a stat deoparte și a prezentat propria versiune a telefonului pliabil. Spre deosebire de varianta coreenilor, Huawei Mate X folosește un singur ecran de 8”, care se pliază în exterior. Tableta pune accent pe productivitate și pe consumul multimedia, precum și pe modul inteligent de pliere. La capitolul performanță, procesorul Kirin 980, de ultimă generație și cei 8 GB RAM vor liniști orice sceptic.
Huawei are atât de mare încredere în Mate X, încât prețul a fost stabilit la aproximativ $2300. Din păcate, urmașul Huawei P20 nu a fost prezentat la Barcelona, chinezii pregătind un eveniment separat, la final de lună martie.
Nokia 9 PureView
Nokia a atras atenția vizitatorilor Mobile World Congress prin modelul 9 PureView. Dacă toate modelele de mai sus au maxim 3 camere principale, Nokia este de părere că numărul ideal este 5. 3 senzori monocrom și 2 RGB (adică în culori) și ceva magie software promit fotografii cu un nivel incredibil al detaliului. Din păcate, Nokia PureView nu este alimentat de cel mai nou procesor (Snapdragon 855), ci de generația anterioară. De asemena, memoria RAM nu se ridică la nivelul vârfurilor de gamă concurente. Cu toate astea, Nokia este de părere că performanța camerelor și prețul mult mai accesibil, de aproximativ €620, va convinge mulți fani
Oppo și propria interpretare a Zoom-ului
Până de curând, ideea de zoom într-o cameră de telefon era ridicolă. Asta pentru că producătorii se așteptau ca utilizatorii să fie încântați de zoom-ul digital, o găselniță care n-a ajutat pe nimeni. În ultimii ani, camerele duale au rezolvat parțial această problemă, oferind utilizatorilor un zoom optic 2x.
Dacă Nokia e de părere că 5 camere vor asigura flexibilitatea unui point-and-shoot mai de soi, Oppo a prezentat un concept cu zoom 10x. Sistemul de camere se folosește de conceptul periscopului pentru a obține o apropiere exclusiv optică de subiectul dorit. Deocamdată nu se știu mai multe detalii despre următorul flagship, în afară de folosirea procesorului Snapdragon 855.
Mobile World Congress este cel mai important eveniment dedicat industriei de telefoane mobile și se ține anual în Barcelona. Aici s-au creionat trenduri și s-au făcut cunoscute tehnologii care au revoluționat telefoanele mobile. Ce model te-a impresionat cel mai mult în acest an?

Comentarii

comentarii