Acasă Actualitate Care este starea clinică a femeii din Timiș care a avut o...

Care este starea clinică a femeii din Timiș care a avut o reacţie adversă de tip anafilactic, după administrarea dozei de rapel a vaccinului anti-COVID-19

354
DISTRIBUIȚI

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat, vineri, că o femeie de 41 de ani din Timiş, cadru medical cu mai multe episoade alergice, a avut, în urma administrării dozei de rapel, “o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic”. Simptomele au cedat în scurt de la administrarea tratamentului, femeia părăsind centrul de vaccinare în stare de sănătate bună.

Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri seară, că  femeia din judeţul Timiş, cunoscută cu istoric polialergic, a prezentat o reacţie adversă de tip anafilactic, fără a ajunge în stare de şoc, după administrarea dozei de rapel.

 ”Persoana a primit tratament specific, iar acum se află în stare clinică bună”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

“Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la reacţiile adverse postvaccinale ale unui cadru medical din judeţul Timiş, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări: Persoana în cauză a efectuat rapelul în data de 04 februarie a.c., în urma căruia a avut o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situaţii”, a transmis, vineri, CNCAV.

Potrivit sursei citate, femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate.

CNCAV a precizat că persoana are în istoricul medical multiple episoade alergice.

Comentarii

comentarii