Acasă Eveniment Carmen Șatran, „studenta criminală” de la TImișoara, eliberată condiționat de Judecătoria Gherla

Carmen Șatran, „studenta criminală” de la TImișoara, eliberată condiționat de Judecătoria Gherla

DISTRIBUIȚI

carmen satran 51Judecătoria Gherla a admis luni, 14 martie 2022, cererea lui Carmen Șatran (fostă Bejan) de eliberare condiționată.

Solutia pe scurt: „Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă: 1. Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. 2. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care, suma de 313 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, avocat Mureşan Năsălean Flaviase va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022”.

Carmen a mai avut o șansă de a ieși din închisoare în luna septembrie a anului trecut. Atunci, Comisia pentru eliberări condiționate de la Penitenciarul Gherla a propus eliberarea condiționată, cerere transmisă Judecătoriei Gherla. Carmen Șatran spunea atunci că a participat la cursuri și și-a dat seama de gravitatea faptei. Ba mai mult, ea întrunea condițiile numărului de zile de închisoare, cumulat cu zile pe baza legii recursului compensatoriu și muncă în timpul detenției. Tânăra nu fusese nici sancționată disciplinar, ci chiar avea o conduită exemplară.

Judecătoria Gherla a respins în 27 septembrie 2021 cererea de eliberare condiționată deoarece judecătorul nu era convins că toate acestea erau suficiente pentru eliberarea lui Camen. Aceasta a contestat hotărârea la Tribunalul Cluj, instanță care a admis contestația, desființănd-o doar cu privire la termenul de reiterare a cererii.

Crima pentru care fusese condamnată Carmen Șatran (fostă Bejan) la 19 ani și opt luni de închisoare  a fost comisă în august 2009. Pe atunci, Carmen Bejan era studentă în anul I la Facultatea de Medicină din Timişoara. Alături de iubitul ei de la acea vreme, Sergiu Florea, tânăra a închiriat o cameră de cămin pentru a locui pe perioada restanţelor.

Pentru a face rost de bani să îşi plătească examenele, cei doi au hotărât ca fata să „se vândă” unui bărbat bogat din Timişoara. Astfel, Trifu Schroth a fost ademenit în camera de cămin, unde urma să întreţină relaţii sexuale contra cost cu Carmen Bejan. În urma unor neînţelegeri legate de banii pe care bărbatul trebuia să-i plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu tânara, între ei a pornit un conflict. În altercaţie a intervenit şi iubitul fetei. Sergiu Florea şi Carmen Bejan l-au bătut şi l-au înjunghiat pe bărbat. Ulterior, cei doi tineri au tranşat cadavrul bărbatului, l-au pus în saci de plastic, apoi într-un geamantan.

Tinerii intenţionau să pună cadavrul bărbatului în maşina personală şi să-i dea foc. Picăturile de sânge scurse din geamantan pe holul căminului în momentul în care cadavrul a fost scos i-au ridicat suspiciuni portarului căminului, iar acesta a alertat poliţia.

Cu Poliţia pe urme, Carmen Bejan a rătăcit prin parcuri, iar a doua zi s-a predat. Sergiu Florea s-a refugiat într-un apartament din Calea Şagului. Când poliţiştii au intrat în locuinţă, tânărul s-a refugiat în baie, unde a încercat să se sinucidă, tăindu-şi venele. A fost salvat de medici, iar în 8 iunie 2011 cei doi tineri au fost condamnaţi. Sergiu Florea  a fost condamnat la 19 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru crima comisă împreună cu Carmen.

Sursa: glsa.ro

Comentarii

comentarii