Acasă Eveniment Carnavalul Florilor de la Biserica Albă, promovat şi în România

Carnavalul Florilor de la Biserica Albă, promovat şi în România

506
DISTRIBUIȚI

Tradiţionalul Carnaval al Florilor de la Biserica Albă, din Serbia, se desfăşoară în perioada 18 – 27 iunie. Cu această ocazie, în oraşul de la frontiera cu România vor avea loc ample manifestări culturale şi sportive.

Administraţia locală şi ONG-urile din Bela Crkva promovează manifestările şi în judeţul Caraş-Severin, astfel încât valorile culturii locale din vechea comună bănăţeană de pe malul Nerei vor fi cunoscute şi de către cărăşeni.


Luni, 21 iunie, la Primăria Oraviţa şi apoi în parcul din faţa primăriei, a avut loc o întâlnire a unei delegaţii a carnavalului din Bela Crkva cu locuitorii acestui oraş din Caraş-Severin. Din delegaţie au făcut parte Ştefan Cvetkovic, vicepreşedintele comunei Bela Crkva, Traian Turturea, reprezentant al organizaţiei NVO Skola Plus, şi un grup de majorete.
Pentru început, delegaţia a fost primită de Ioan Goga, primarul oraşului Oraviţa, după care a urmat o prezentare a festivalului şi un program promoţional susţinut de grupul de majorete.
Programul vizitei de promovare a Carnavalului Florilor din Bela Crkva include şi o întâlnire cu voluntarii Grupului Ecologic de Colaborare Nera din Oraviţa, organizaţie care a implementat în parteneriat cu NVO Skola Plus, începând cu anul 2005, mai multe activităţi ecologice transfrontaliere în cadrul unor proiecte finanţate de Uniunea Europeană.

Comentarii

comentarii