Acasă Eveniment UPDATE: Carpatair implicată într-un nou incident aviatic la Timişoara

UPDATE: Carpatair implicată într-un nou incident aviatic la Timişoara

DISTRIBUIȚI

carpatairO aeronavă Carpatair a fost implicată într-un incident aviatic pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara. Avionul s-a întors din zbor după ce echipajul a constatat deschiderea capacului unuia dintre motoare. Aeronava a decolat din Timişoara spre Iaşi marţi după-masă la ora 15.20 şi la 10 minute de la decolare, s-a întors pe aeroportul Traian Vuia. Iniţial echipajul a decis amânarea zborului din cauza unei defecţiuni tehnice la acelaşi motor. La bordul avionului se aflau 48 de persoane dintre care însă nici una nu a fost rănită. Pasagerilor le-a fost pusă la dispoziţie o altă aeronavă cu care aceştia şi-au continuat drumul spre Iaşi.
În ultimele luni, mai multe aeronave ale companiei Carpatair au fost implicate în incidente aviatice. Cel mai grav s-a petrecut în 28 februarie, când un avion al companiei a aterizat forţat la Timişoara pe un pat de spumă după ce i s-a blocat trenul de aterizare.
"În data de 05 mai, la scurt timp după decolare, o aeronavă de tip Saab-2000 care efectua cursa regulată Timişoara – laşi a trebuit sa revină pe aeroportul Timişoara din cauza deschiderii în zbor a unui capac de acces la motorul drept. Motorul respectiv a funcţionat la parametri normali capacul deschis prezentând doar torsionări provocate de puterea curentului de aer. Aterizarea s-a produs in condiţii de siguranţă la ora locala 15:29 iar cei 48 de pasageri au fost transportaţi către laşi cu o aeronava de rezerva Carpatair. O investigaţie pentru stabilirea cauzei incidentului a fost demarata de Carpatair şi va fi supravegheată de către autorităţi", a declarat Nicolae Petrov, preşedintele Carpatair S.A.

Comentarii

comentarii