Acasă Cultura Carte și arte, în 31 august, la Margina, în satul celui mai...

Carte și arte, în 31 august, la Margina, în satul celui mai mare scriitor al Banatului

DISTRIBUIȚI

Pe 31 august, bănățenii sunt invitați cu mic cu mare la Margina, în Timiș – satul marelui scriitor Sorin Titel – pentru a povesti despre comunităţi, migraţie şi rost din perspective literare, antropologice, economice şi sociale.

Aici, vor avea loc și ateliere de pictură pe sticlă, opincărit şi dans cu Ciprian Mert şi muzică cu Maia Capotescu.

Printre participanţi se numără scriitorii Goran Mrakic, Radu Pavel Gheo, editoarea Nemira, redactor şi manager proiecte culturale Eli Bădică, precum şi copii de la Şcoala Gimnazială Margina.

Programul din 31 august este următorul:

10:00 – 10:30 – reuniune grup la 10:30 la Margina nr. 303 (ieşirea din Margina spre Curtea – Tomeşti)

10:30 – 11:00 – deplasare cu maşini / căruţă după tractor sau/şi pe jos la Livada Capi

11:00 – 13:00 – ateliere pictură, opincărit, dans, muzică plus poveşti şi lecturi

13:00 – 14:00 – prânz

14:00 – 16:00 – poveşti despre comunităţi, migraţie şi rost

”Îi aşteptăm cu drag pe toţi curioşii în a împărtăşi cu noi activităţi şi experienţe legate de temele prezentate. În anul 2019, la Margina, ne reîntâlnim cu cartea și artele pe 31 august.”, îndeamnă Sebastian Capotescu, organizator, tel: 0749 116230.

La Marginea Banatului este un proiect cultural și comunitar strâns legat de păstrarea memoriei colective și a identității oamenilor și locurilor din estul județului Timiș, spațiu cunoscut ca Zona Făgetului sau Țara Făgetului.

Una din personalitățile marcante ale zonei este scriitorul Sorin Titel care a consfințit în literatura română acest spațiu, fiind de altfel un punct de referință esențial în literatura titeliană.

Din acest motiv o activitate importantă a proiectului La Marginea Banatului a fost organizarea Festivalul de Literatură și Arte Sorin Titel, începând cu anul 2015, an care a marcat 80 de ani de la nașterea autorului și 30 de ani de la moartea sa.

Denumirea La marginea Banatului a fost folosită inițial ca titlul unui studiu din anul 1938 realizat de Ioachim Miloia, director al Muzeului din Timișoara, asupra Bisericii de lemn din Margina, studiu publicat în revista Luceafărul – a explicat Capotescu.

Comentarii

comentarii