Acasă Cultura Cartea zilei la Timișoara: ”Firește că exagerez”, de Robert Șerban, reeditată. ”Mă...

Cartea zilei la Timișoara: ”Firește că exagerez”, de Robert Șerban, reeditată. ”Mă simt ca la 24 de ani…!”

DISTRIBUIȚI

Cartea zilei la Timișoara este ”Firește că exagerez”, scrisă de Robert Șerban, publicată în 1994, la editura Excelsior și reapărută în colecția Reeditări a editurii Casa de Pariuri Literare!

Robert Șerban a explicat: ”Prima mea carte a apărut în 1994, la editura Excelsior, ca urmare a câștigării Marelui Premiu al Festivalului Internațional de Poezie “Nichita Stănescu” de la Timișoara, din al cărui juriu au făcut parte, printre alți scriitori, poeții Anghel Dumbrăveanu și Adam Puslojić. A fost o carte norocoasă, care a avut parte de o dublare de tiraj (o mie de exemplare, în total), de o mulțime de cronici și recenzii, cât și de Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România. Ei bine, datorită editurii Casa de Pariuri Literare și editorului un cristian, “Firește că exagerez” are încă o viață, fiindcă a reapărut în Colecția Reeditări, într-o nouă ediție, cu o copertă faină, de Paul Burcia. Sunt tare fericit, mă simt ca la 24 de ani, pe când eram student, motiv pentru care îi mulțumesc echipei CDPL ce mi-a făcut această mare bucurie!”

Saviana Stănescu scria în Adevărul literar şi artistic, în 16 aprilie 1995: ”Volumul de debut al lui Robert Şerban, poet timişorean şi publicist, aruncă o mănuşă în arena literară – aşa-zis – nouăzecistă. Că nu ne înşelăm o dovedeşte şi un eseu din revista Forum studenţesc – semnat de acelaşi Robert Şerban – centrat pe ideea că nouăzeciştii sunt un fel de ucenici ai optzeciştilor care, la rândul lor, şi-au pierdut din rezonanţă graţie unei doze de “conservatorism şi blazare”, ei fiind doar buni teoreticieni, nu şi poeţi sau prozatori (cu excepţiile de rigoare). În acest context, rămâne de analizat ce propune “în schimb” junele poet. (Robert Șerban: Fireşte că exagerez)…!”

 

Comentarii

comentarii