Acasă Cultura Cartea zilei la Timișoara: Pe cărarea Raiului. Convorbiri duhovniceşti cu Ioan al...

Cartea zilei la Timișoara: Pe cărarea Raiului. Convorbiri duhovniceşti cu Ioan al Munților

767
DISTRIBUIȚI

Cartea zilei la Timișoara este Pe cărarea Raiului. Convorbiri duhovniceşti cu Ioan al Munților -Înaltpreasfinţitul Ioan, arhiepiscop și mitropolit al Banatului.

Prezentăm mesajul pe scurt al lucrării sintetizat de ÎPSS Ioan: ”Drumul nostru pe sub soare este scurt, iar drumul până la poarta Raiului este de o prescură.Dacă îți iei ca merinde o prescură, când vei pleca din lumea aceasta, ea îți va ajunge până la poarta Raiului. Aici, Dumnezeu Își hrănește fiii cu prescură, iar în Rai cu lumina harului dumnezeiesc. Aici pres­cură, acolo lumină!Iată hrana pentru veșnicie! Iată o sfântă și bine­cuvântată diadă! Românul cultiva grâu și viță de vie, ceea ce îl făcea să se gândească mereu la prescură și la potir.
Atunci, la Constantinopol (1714), moartea a frânt o stâncă românească – Brâncovenii. În istoria neamului nostru românesc avem multe pilde de martiri. Mar­ti­rul este martorul vieții, iar călăul este martorul mor­ții. România este un antimis plin cu multe sfinte moaște pe care noi azi slujim lui Dumnezeu.Doamne, du neamul nostru acolo unde dorul nu mai doare!”, este ruga lui Ioan al Munților.

Comentarii

comentarii