Acasă Cultura Cartea zilei, la Timișoara! Poezia (1984-2012), de Cristian Bădiliță adună trei decenii...

Cartea zilei, la Timișoara! Poezia (1984-2012), de Cristian Bădiliță adună trei decenii de poezie, în 500 pagini

DISTRIBUIȚI

Cartea zilei! Volumul Poezia (1984-2012), apărut la editura Brumar Timișoara, adună, în peste 500 de pagini, trei decenii de poezie. Autorul Cristian Bădiliță spune că nu mai puțin de zece titluri au fost revizuite cu atenție și aduse la o formă ”pe care o socotesc definitive”

Este vorba de Cartea micilor erezii, Poeme pentru păsări și extratereștri, Duminica lui Arcimboldo, Apocalips de buzunar, Regele cu o harfă în mâini, Clepsidra cu miere și cenușă (Dumnezeu de la Mancha doarme cu tâmpla crăpată pe umărul meu), Serafita. Concert pentru harfă și ghilotină, Peisaj cu maimuță și înger, Jucați-vă mai des cu focul, Genialogii.

”Cele zece titluri, enumerate pe coperta IV, au fost revizuite cu atenție și aduse la o formă pe care o socotesc definitivă. Jurnalele și cărțile mele de patristică/ biblistică le-au umbrit oarecum pe cele de poezie. Mentalitatea schiziodă nu poate concepe un patrolog profesionist și un poet în același personaj. Am scris poezie cu mult înainte de a citi o pagină de patristică, voi trăi poezie și după Înviere. Volumul apare în Colecția Loredanei Tîrzioru de la Editura Brumar, Timișoara. Coperta îi aparține tot Loredanei. Le mulțumesc prietenilor Constantin Erbiceanu și Teofil Bodog pentru generozitatea lor”, este mesajul autorului.

=

Comentarii

comentarii