Acasă Cultura Cartea zilei, la Timișoara: ”Transformarea traumei. Calea către speranță și vindecare”, de James S....

Cartea zilei, la Timișoara: ”Transformarea traumei. Calea către speranță și vindecare”, de James S. Gordon

DISTRIBUIȚI

Cartea zilei, la Timișoara, marți 1 noiembrie, este ”Transformarea traumei. Calea către speranță și vindecare”, de James S. Gordon, o lucrare științifică astfel care propune multe instrumente practice pentru reducerea stresului și anxietății, precum și soluții împotriva insomniei.

„Trauma are două părți: pierderea profundă provocată de trauma propriu-zisă și disperarea persistentă că nu ne vom mai simți niciodată întregi. Dr. Gordon, a cărui activitate l-a purtat în focare de suferință de pe tot cuprinsul planetei, ne ajută să ne eliberăm din strânsoarea dureroasă a disperării cauzate de traumă și ne arată că putem spune «da» vieții în pofida tuturor celor întâmplate”, spune dr. Aviva Romm, autoarea bestsellerurilor Tiroida și Inteligența hormonală.

În paginile pline de compasiune ale cărții sale, dr. Gordon ne invită într-o călătorie pas cu pas spre vindecarea efectelor psihice și biologice ale traumelor inevitabile din viața noastră. Dr. Gordon și colaboratorii săi au creat și implementat cel mai amplu și mai eficient program de vindecare a traumei psihice la nivelul unei întregi populații. Dr. Gordon consideră că orice provocare poate fi depășită dacă stăpânești tehnicile adecvate. După cinci decenii de experiență clinică, el știe că trauma ne va afecta pe fiecare dintre noi mai devreme sau mai târziu. Că avem capacitatea de a ne înțelege și a ne vindeca pe noi înșine. Și că lecțiile pe care le învățăm din traume pot să ne deschidă mintea și inima pentru a obține o înțelegere mai adâncă și obiective mai clare și a oferi mai multă iubire.

“O carte despre tratamentul integrativ al traumei, pe care o aștept de mult timp. Transformarea traumei este ferm ancorată în cercetarea științifică, precum și în cei 50 de ani de experiență clinică a dr. Gordon. Plină de exemple edificatoare și compasiune, cartea oferă un ghid care ne ajută să ne vindecăm traumele inevitabile ale vieții”, explică dr. Andrew Weil, profesor de medicină și sănătate publică la Universitatea Arizona. Dr. Gordon spune că în Transformarea traumei vei descoperi resurse ascunse de energie fizică și psihică și de speranță, precum și capacitatea de a imagina și de a folosi perspective și soluții care înainte erau de neconceput. De asemenea, așa cum ne-au învățat de mult timp șamanii și învățătorii spirituali, vei putea descoperi în ruinele traumei comorile Sensului și Scopului, precum și o dragoste față de alții și față de tine, care îți va lumina toate momentele vieții.

James S. Gordon, medic psihiatru absolvent de Harvard și doctor în medicină, este expert internațional în utilizarea medicinei minte-corp pentru tratarea și prevenirea depresiei, anxietății și bolilor cronice, precum și a traumelor psihice. Este fondatorul și directorul executiv al Centrului pentru Medicină Minte-Corp și profesor la Facultatea de Medicină a Universității din Georgetown. Timp de peste două decenii, dr. Gordon și-a concentrat activitatea în direcția reducerii suferinței psihice a familiilor și copiilor traumatizați de război din Bosnia, Kosovo, Israel și Gaza, a refugiaților sirieni din Iordania, a soldaților și veteranilor americani, precum și a pompierilor și familiilor acestora în urma tragediei din 11 septembrie 2001 din New York.
Alături de echipa sa a creat programe inovatoare de vindecare minte-corp pentru medici, studenți la medicină și alți profesioniști din domeniul sănătății. Dr. Gordon este autorul sau editorul a 12 cărți și a publicat peste 130 de articole.

Comentarii

comentarii