Acasă Actualitate Cartele magnetice la căminul crimei

Cartele magnetice la căminul crimei

297
DISTRIBUIȚI

UMF face investiţii masive într-o clădire retrocedată
La Medicină se intră greu. Şi nu este vorba despre examenul de admitere, ci de accesul în Caminul 1-2,  locul în care Sergiu Florea şi Carmen Bejan au omorât şi apoi tranşat cadavrul unuia dintre cei mai cunoscuţi ţigani din Timişoara, Triffu Schrottu. Universitatea de Meidicină şi Farmacie „Victor Babeş” a luat măsuri de siguranţă maxime. Astfel, de câteva zile, accesul  în căminul care va trebui retrocedat se face exclusiv pe baza unei cartele magnetice. 

Cartele magnetice şi supraveghere video

Doar cu ajutorul cartelei magnetice se poate trece de uşa principală către camere sau birouri. Reprezentanţii administraţiei spun că astfel  vor şti exact cine intră în cămin. În plus, la începutul anului universitar, se va instala şi un sistem de supraveghere cu camere video, ca măsură suplimentară de siguranţă. Portarul care era de pază în noaptea crimei de la Medicină şi-a înaintat, cu câteva zile în urmă, demisia. Se pare că demisia i-a fost cerută, omul fiind  socotit principalul vinovat pentru că Trifu Schrottu a reuşit să ajungă  nestingherit într-una din camerele căminului, pentru o partidă de sex cu studenta Carmen Bejan.

Investiţii într-un cămin retrocedat

Încăperea în care se pare a avut loc teribila crimă a fost zugrăvită. La fel ca alte zeci de camere din Căminul 1-2 Medicină. Chiar dacă, cu aproximativ o lună înaintea crimei, directorul administrativ al UMF, Filip Fiat, declara pentru Ziua de Vest că în acest cămin nu se vor mai face lucrări, investiţiile neavând suport, deoarece clădirea nu aparţine Universităţii de Medicină şi va fi retrocedată în scurt timp. Într-un comunicat de presă, relativ recent, rectorul UMF, Ştefan Drăgulescu, arunca vina pentru siguranţa în căminele de la Medicină pe  profesorul universitar Dan Poenaru, răspunzător de departamentul social, pe profesorul universitar Stan Cotulbea, ce are cam aceleaşi responsabilităţi, pe Filip Fiat, directorul administrativ al UMF şi chiar pe studentul Cosmin Păducel, preşedintele organizaţiei de studenţi din UMF.

Comentarii

comentarii