Acasă Actualitate Cartierul lui „Tarzan” va beneficia de milioane de euro pentru a ieşi...

Cartierul lui „Tarzan” va beneficia de milioane de euro pentru a ieşi din Evul Mediu

2649
DISTRIBUIȚI

Cartierele sărace ale Timişoarei, între care şi Freidorf, fostul sat în care s-a născut Johnny Weissmuller („Tarzan”), vor beneficia de finanţări nerambursabile de 14 milioane de euro, prin care vor ieşi din Evul Mediu.  

Banii vin de la Ministerul Dezvoltării.

„Recent ni s-a aprobat o finanţare, prima a anului 2018, prin care zonele Plopi – Kuncz şi Fratelia – Freidorf beneficiază de 14 milioane de euro, ceea ce  înseamnă o refacere aproape totală. Sunt zone de care nu am uitat, dar pentru care am aşteptat, pentru că aveam posibilitatea să obţinem aceste fonduri europene, fiind încadrabile, oarecum, în partea de zone mai puţin favorizate”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Banii au fost obţinuţi prin aprobarea a două proiecte GAL (Grupul de Acţiune Locală), fiecare în valoare de câte şapte milioane de euro. Proiectele GAL pentru Timişoara au fost aprobate la Ministerul Dezvoltării, iar Timişoara a fost singurul oraş care a câştigat două finanţări, banii putând fi folosiţi în proiecte cu o paletă diversă, de la infrastructură până la investiţii în sănătate şi protecţie socială.

Toate aceste cartiere au rămas într-un grad ridicat de sărăcie, pauperitate, cu cea mai nevoiaşă populaţie din oraş, fără canalizare sau străzi pavate. Dacă cineva din aceste cartiere ar dori să iasă din mocirlă spre civilizaţie, nimeni nu le cumpără casele. Sunt ghetouri.

Comentarii

comentarii