Acasă Actualitate Casa Rusu intră în concordat preventiv, cu datorii totale de 106 milioane...

Casa Rusu intră în concordat preventiv, cu datorii totale de 106 milioane lei

DISTRIBUIȚI

Producătorul de mobilă Rus Savitar, care deține brandul Casa Rusu, controlat de compania de investiții Greenbridge Partners, un business de peste 140 milioane lei și având mai mult de 600 de angajați, a intrat în concordat preventiv, la propria cerere, cu datorii totale de 106 milioane lei, fiind pregătit un plan de restructurare, relevă datele analizate de Profit.ro.

Greenbridge a fost fondată de Ola Rollén și Melker Schörling în 2015, în Suedia, având astăzi sediul la Londra. În 2019, compania de investiții a cumpărat 75% din acțiunile Rus Savitar, care deține divizia de retail Casa Rusu, controlat până atunci de familia Rusu din Timișoara. La acest moment, compania de investiții deține întregul pachet de acțiuni.

Casa Rusu are o experiență de aproape 30 de ani în domeniu, fiind unul dintre cei mai mari producători de mobilă la nivel național și lider la producția de PAL. Procedura concordatului preventiv este una de salvgardare, prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară, dar nu de insolvență în acest moment, pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei, astfel încât aceasta să fie capabilă să își stingă datoriile și continue activitatea. În baza acestui mecanism, negocierile cu creditorii pot fi derulate cu un plan de restructurare adaptat la situația economică excepțională generată de pandemie. În baza acestei proceduri sunt suspendate de drept toate executările silite îndreptate împotriva companiei, indiferent de natura creanței, pe o perioadă de 4 luni. La această procedură au apelat, cel mai recent, companiile Blue Air și Vivre Deco

Fondat în 1994 de către familia Rusu la Dudeștii Noi,Timiș, Grupul Rus Savitar – Casa Rusu este un jucător major în producția locală de mobilă, producând anual 2 milioane de mp de PAL din totalul de 6 milioane de mp disponibili în țară. Compania are la acest moment 602 angajați și deține o rețea de 20 de magazine proprii și 7 magazine partenere. Aproximativ 15% din producția totală ajungea la export în state precum Olanda, Belgia, Elveția, Franța, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Quatar, Emiratele Arabe Unite sau Japonia. Compania se prezintă ca având cea mai modernă linie tehnologică din sud-estul Europei, în localitatea Dudeștii Noi, la 15 kilometri de Timișoara, fiind pe locul 1 la producția de PAL, cu o cotă de piață de 33%, scrie profit.ro.

Comentarii

comentarii