Acasă Actualitate Cascada Bigăr, fascinantă, chiar dacă acum un an o parte din ea...

Cascada Bigăr, fascinantă, chiar dacă acum un an o parte din ea s-a rupt

DISTRIBUIȚI

Cascada Bigăr, cea mai celebră cădere de apă din România este încă un magnet pentru turişti. Şi chiar dacă acum un an o parte din ea s-a rupt, frumuseţea ei încă uimeşte vizitatorii. Oricât de impresionaţi aţi fi, noi vă sugerăm să nu vă opriţi aici. Exploraţi pe îndelete Valea Almăjului în Parcul Naţional Cheile Nerei şi veţi descoperi locuri de poveste.

Căderi masive de apă, stânci, păduri seculare şi un aer proaspăt cum numai la munte găseşti. Sunt doar câteva dintre atracţiile locului.

Iar turiştii sunt întâmpinaţi aici nu numai de o natură aproape virgină, ci şi de localnici. Oamenii vând de la suveniruri până la produse alimentare tradiţionale şi dulciuri.

Angajaţii Parcului Naţional Cheile Nerei spun că, deşi anul trecut s-a prăbuşit parţial, cascada atrage în continuare turişti din toate colţurile ţării. Iar dacă unii dintre ei vin din zonă, alţii străbat sute de kilometri pentru a se bucura de peisaj.

Într-adevăr, zona este splendindă, iar complexul de mori pe apă de pe Valea Rudăriei este un alt loc de neratat pentru cine vine prin aceste locuri.

Morile de apă de la Rudaria fac parte din cel mai mare complex de mori vechi de apă de la noi din ţară, dar şi din sud-estul Europei. Tot în apropiere poate fi vizitat şi lacul Ochiul Beiului, parcă rupt din poveşti, sau Cascada Beuşniţa, mai puţin celebră dar la fel de frumoasă ca Bigăr.

Comentarii

comentarii