Acasă Actualitate Case inundate în comuna Fârdea – video

Case inundate în comuna Fârdea – video

DISTRIBUIȚI

Hidrologii au emis marţi seara o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă în judeţul Timiş. Este vizat bazinul hidrografic Gladna- afluent al râului Bega, în judeţul Timiş.

Ploile torențiale au provocat deja inundații în localitățile din estul județului Timiș. Mai multe pâraie s-au umflat, iar apa a pătruns în case și gospodării din Gladna Romana si Hauzesti, sate care tin de comuna Fârdea.

26 de curți, 4 case şi subsolul primăriei Fârdea au fost inundate. În plus, au fost deranjamente electrice în Poieni, Fărăşeşti, Româneşti, Crivina de Sus, Pietroasa, Curtea, Pietroasa şi Homojdia.

La ora 20:30 a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, iar prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a mers în zonele inundate.

 

În total, peste 50 de pompieri au intervenit pentru a evacua apa din gospodăriile oamenilor. Au adus și mai multe generatoare de curent pentru zonele rămase fără energie electrică.

”Am trecut cu bine şi de codul roşu de ploi şi inundații de aseară. Țin să mulțumesc zecilor de cadre ISU şi ale Apelor Române, Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgențā din Fârdea şi Fāget şi să o felicit pentru implicare pe doamna primar Maria Rovena Violeta Murari. În perioada următoare vom centraliza pagubele şi vom solicita ajutor Guvernului”, spune Ritivoiu.

Comentarii

comentarii