Acasă Actualitate Cât a plouat și care este situația râurilor din Banat?

Cât a plouat și care este situația râurilor din Banat?

DISTRIBUIȚI

Finalul de săptămână a adus în Banat ploi, în special în bazinele hidrografice: Timiș, Caraș, Bega și Nera. Cea mai mare cantitate de precipitații s-a înregistrat, sâmbătă, 21 august, la stația hidrometrică (sh) Vărădia, pe râul Caraș: 53 de litri/mp.

În ultimele 48 de ore, au căzut precipitații semnificative la stațiile hidrometrice – explică Administrația Bazinală de Ape Banat Timișoara.

Nădrag pe râul Nădrag (bazinul hidrografic Timiș), 67,3 l/mp.

Caransebeș pe râul Timiș, 59 l/mp. Obreja pe râul Bistra, 51,1 l/mp. Comorâște pe râul Ciornovăț (bazinul hidrografic Caraș), 74 l/mp. Vărădia pe râul Caraș, 68 l/mp.

Milcoveni pe râul Vecinic (bazinul hidrografic Caraș), 65,5 l /mp. Vrăniuț pe râul Ciclova (bazinul hidrografic Caraș), 63,3 l /mp. Luncani pe râul Bega, 73,1 l/mp. Naidăș pe râul Nera, 72,8 l/mp.

Deoarece precipitațiile s-au înregistrat de-a lungul celor 2 zile de week-end, nu am avut cazuri de depășiri ale cotelor de apărare la stațiile hidrometrice.

În prezent, pe majoritatea cursurilor de apă din Spațiul Hidrografic Banat, față de săptămâna trecută, tendința nivelurilor și debitelor râurilor este de creștere.

Codul galben hidrologic se menține până marți, 23 august orele 24.00, pe Bega Veche -bazin superior și bazin mijlociu și inferior, Bega-bazin amonte sh Balinț și afluenții aferenți sectorului aval de sh Balinț, Timiș-bazin amonte sh Lugoj și afluenții aferenți sectorului aval de sh Lugoj, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna-bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Dunăre-afluenții mici aferenți sectorului amonte confluență cu râul Deznățui.

ABABanat monitorizează permanent debitele și nivelurile cursurilor de apă din Spațiul Hidrografic Banat aflate sub avertizare.

Comentarii

comentarii