Acasă Actualitate Cât mai durează frigul și ploile în Banat

Cât mai durează frigul și ploile în Banat

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pe două săptămâni. Află cum va fi vremea, în fiecare regiune a țării, în intervalul 15-28 mai 2023.

În Banat, în prima săptămână a intervalului de prognoză vor fi alternanțe termice de la o zi la alta, însă abaterile față de normele perioadei nu vor fi semnificative; astfel, în zilele cele mai răcoroase (cel mai probabil 18 și 19 mai) media maximelor va fi de 19…21 de grade, iar în cele mai calde (16, 20 și 21 mai) de 24…26 grade, cu aceeași evoluție și în privința minimelor (în unele nopți cu 10…12 grade și 14…16 grade în cele mai calde). Pentru perioada 22 – 28 mai sunt estimate temperaturi mai constante, în general ușor peste cele caracteristice în ultima decadă a lunii mai, respectiv 25…26 de grade ziua și 13…16 grade noaptea, mediat regional.

Pe parcursul întregului interval de referință excedentul pluviometric va fi semnificativ. Între 15 și 19 mai, va ploua temporar, local în cantități mai însemnate. Ulterior, după 22 mai, probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare în cursul după-amiezilor. Ploile vor avea în special caracter de aversă și se vor asocia, pentru perioade scurte, cu celelalte fenomene specifice instabiltații atmosferice.

Comentarii

comentarii