Acasă Actualitate Cât plastic ai mâncat azi? Săptămânal fiecare om înghite 5 grame, adică...

Cât plastic ai mâncat azi? Săptămânal fiecare om înghite 5 grame, adică un card

577
DISTRIBUIȚI

Un nou studiu arată că oamenii, la nivel global, ingerează în medie cinci grame de plastic pe săptămână, adică echivalentul unui card.

Cele mai mari cantități de micro-plastice se găsesc în apa îmbuteliată, bere, sare și fructe de mare – arată Green Raport.

Studiul, realizat de Universitatea Newcastle din Australia, la cererea World Wide Fund for Nature (WWF), este o compilaţie de peste 50 de cercetări.

Concluziile acestuia arată că fiecare individ ar înghiţi circa 2.000 de micro-particule şi particule de plastic în fiecare săptămână, aproximativ 250 de grame pe an.

Aceste mici particule pot proveni din diverse surse, de la fibre din țesăturile artificiale, granule din unele tipuri de pastă de dinți, până la bucăți mai mari care se transformă în unele mai mici pe parcurs ce se degradează.

Își fac drum în râuri, mări și oceane, sunt mâncate de pești și de alte vietăți marine și astfel ajung în lanțul trofic.

Microplasticul a fost găsit, potrivit co-autoarei studiului Kala Senathirajah, în multe produse consumate zi de zi, cum ar fi apă, bere, fructe de mare și sare.

Comentarii

comentarii