Acasă Actualitate Cât trebuie să crească temperatura afară pentru ca elevii să se întoarcă...

Cât trebuie să crească temperatura afară pentru ca elevii să se întoarcă în clase? Răspunsul ISJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Soluții la rezolvarea încălzirii din unitățile de învățământ din Timișoara nu prea sunt la ora actuală. Totuși, singura speranță este ca să se încălzească afară.

Prof. Cosmin Hogea, inspector șef adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, spune că, atunci când temperaturile vor ajunge la 18 grade sau vor depăși acest nivel, elevii din școlile din județul Timiș, care încă mai fac cursurile online din cauza frigului din clase, se pot reîntoarce la cursuri față în față.

Totuși, există școli în apropierea Colterm unde este posibilă mărirea temperaturii în clase, dar cu un efort al autorităților locale care gestionează situația. Temperatura monitorizată marți nu a permis revenirea elevilor în clase.

”Temperatura este urmărită în permanență, miercuri a fost măsurată, așa va fi și joi și vineri și tot așa de luni. În momentul în care nivelul depășește 18 grade afară, elevii se pot întoarce în bănci. Normele ar fi 20 de grade, dar se acceptă și 18 grade. Depinde de nivelul de studiu și de categoriile de elevi.

S-au căutat soluții cu privire la rezolvarea temperaturii scăzute în școli, dar propunerile sunt foarte costisitoare, prin urmare, șansa cea mare o reprezintă ca să crească temperatura afară la 18 grade. Cred că o gestionare corectă a situației societății de termoficare poate fi mai utilă pentru unitățile de învățământ, decât alte soluții în afara sistemului actual”, a subliniat prof. Hogea, miercuri 16 februarie 2022.

 

Comentarii

comentarii