Acasă Actualitate Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: „Am deblocat integral lucrările la Centura Timișoara Sud”....

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: „Am deblocat integral lucrările la Centura Timișoara Sud”. Intersecția cu Drumul Boilor, inclusă în contract

284
DISTRIBUIȚI

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, anunță că au fost deblocate în totalitate lucrările la Centura Timișoara Sud. Acesta spune că acest lucru s-a întâmplat după ce au fost emise și ultimele autorizații de construire pentru suprafețele de teren suplimentar. În plus, mai spune Drulă – ales, de altfel, deputat de Timiș al USR PLUS în decembrie 2020 – și intersecția cu Drumul Boilor ar urma să fie inclusă în același contract.

„Acest lucru (emiterea AC-urilor – n.r.) era necesar și esențial pentru realizarea soluțiilor tehnice la intersecțiile modificate și pentru relocarea unor utilități, spre exemplu. Așa că mă aștept ca antreprenorul să crească mobilizarea în teren și, implicit, finalizarea lucrărilor în cursul anului viitor. Momentan, stadiul fizic este de peste 30%. Se lucrează la structuri, decopertări, terasamente, relocări de utilități”, scrie ministrul, într-o postare pe Facebook.

După ultimele modificări, cei 25 de km ai Centurii Timișoara Sud ar urma să cuprindă cinci intersecții, trei noduri rutiere, trei poduri, șapte pasaje și două parcări de scurtă durată. Chiar și intersecția cu Drumul Boilor ar urma să fie cuprinsă în același contract. În trecut, aceasta a rămas „în aer”. Fostul primar Nicolae Robu promitea că va fi finanțată de municipalitate, în timp ce Dominic Fritz căuta ca și aceasta să fie realizată de CNAIR.

„În privința intersecției cu Drumul Boilor, soluția tehnică a fost aprobată de Compania de drumuri și am primit undă verde pentru includerea acesteia în contract. Ca deputat de Timiș și ministru al transporturilor, voi face tot ce-mi stă în putere ca să avansez proiectele de infrastructură care sunt vitale nu doar pentru acest județ de hotar, dar și pentru întreaga regiune, și să-mi respect promisiunile față de cei care m-au ales să îi reprezint”, mai transmite Cătălin Drulă.

Comentarii

comentarii