Acasă Actualitate Catarg uriaş, cu drapelul României, în Piaţa Libertăţii

Catarg uriaş, cu drapelul României, în Piaţa Libertăţii

584
DISTRIBUIȚI

Un catarg uriaş va fi înălţat în Piaţa Libertăţii din Timişoara, în apropierea sediului Comenduirii Cazarmei Brigăzii 16 Infanterie, dedicat atât Centenarului Unirii Banatului cu România, cât şi împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

A fost aleasă Piaţa Libertăţii pentru acest obiectiv atât pentru faptul că este situată într-o zonă cu o arhitectură deosebită, cât şi faptului că este un punct cu o bogată încărcătură istorică, atât pentru evenimentele din decembrie 1989, cât şi prin faptul că este un loc destinat, în general, celebrării anumitor evenimente din istoria urbei şi a ţării, dar nu are în perimetrul său posibilitatea arborării steagului naţional.

Catargul propus este alcătuit dintr-un stâlp metalic tronconic cu înălţimea de 25m, alcătuit din 3 segmente tronconice îmbinate între ele prin impănare, are diametrul la bază de 675 mm şi 200 mm la partea superioară.

De catarg va fi arborat un drapel al României cu dimensiuni cuprinse între 2x3m şi 4x6m.

“Având în vedere faptul că anul 2019 este un an jubiliar pentru Banat, aniversând un secol de la Marea Unire, care în Banat s-a realizat un an mai târziu, precum şi faptul că se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, administraţia publică locală prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara consideră oportună amplasarea unui catarg cu steag tricolor de 25 m, în Piaţa Libertăţii, punct care este vizibil din mare parte a oraşului”, spun reprezentanţii primăriei.

Întrucât catargul se va construi pe proprietatea primăriei, proiectul are nevoie de votul consilierilor locali. Construcţia propusă este un stâlp metalic de 25m cu funcţiunea de catarg, având aplicată instalaţia de ridicare facilă a drapelului României.

Comentarii

comentarii