Acasă Actualitate Cavalerii de Malta îl apără pe românul implicat în atentatul asupra preşedintelui...

Cavalerii de Malta îl apără pe românul implicat în atentatul asupra preşedintelui Boliviei

DISTRIBUIȚI

Cu câteva zile în urmă, mijloacele de informare în masă din întreaga lume au anunţat că, în timpul unui raid al poliţiei, urmat de un schimb de focuri, la Hotelul Las Americas din Santa Cruz, Bolivia, doi bărbaţi au fost arestaţi, iar alţi trei bărbaţi au fost ucişi de poliţia boliviană.
Ulterior, autorităţile de resort din Bolivia au informat că în camerele acestor bărbaţi – acuzaţi, de asemenea, de a fi mercenari – au fost găsite mai multe documente care ar demonstra implicarea acestora în pregătirea unei încercări de asasinare a Excelenţei Sale Preşedintele Republicii Bolivia, Dl. Evo Morales.
Unul din bărbaţii arestaţi de poliţia din Bolivia este Dl. Elod Toaso, cetăţean român la origine, actualmente cetăţean maghiar.
Curând după aceste evenimente, Ministrul Afacerilor Externe al Ordinului şi Statului nostru Suveran – Federaţia Prioratelor Autonome al Ordinului Suveran, Sfântului Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta (KMFAP) – a fost solicitat de către familia domnului Elod Toaso să intervină oficial în acest caz, datorită faptului că Ungaria nu are reprezentanţă diplomatică în Bolivia. Ministrul Afacerilor Externe din guvernul nostru a primit din partea familiei domnului Elod Toaso un mandat scris care îl împuterniceşte să acţioneze în numele acesteia în acest caz.
Excelenţa Sa Ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării din guvernul nostru (KMFAP) a făcut cunoscut în mod foarte clar tuturor părţilor implicate, precum şi presei internaţionale, faptul că Ordinul şi Statul nostru Suveran condamnă cu fermitate toate tipurile de violenţă şi terorism, precum şi toate încercările de a atenta la viaţa umană.
Mai mult, Ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării din guvernul nostru a făcut, de asemenea, cunoscut în mod foarte clar faptul că nu este în intenţia guvernului nostru să interfereze cu justiţia din Bolivia sau să o obstrucţioneze şi că Ordinul şi Statul nostru Suveran nu are nici o implicare politică şi nici o motivaţie politică de orice natură în acest caz; cu toate acestea, deoarece principala noastră misiune internaţională este de natură umanitară, am acceptat mandatul primit de la această familie aflată în suferinţă şi am iniţiat imediat eforturi şi contacte internaţionale în scopul de a garanta domnului Elod Toaso – deţinut în prezent într-o închisoare de maximă securitate din La Paz, Bolivia – o apărare juridică profesionistă şi corectă şi protejarea tuturor drepturilor sale legale şi a prezumţiei sale de nevinovăţie până când un tribunal de resort va da verdictul, precum şi garantarea drepturilor omului pentru domnul Elod Toaso.
Graţie eforturilor şi contactelor internaţionale ale Ministrului Afacerilor Externe din guvernul nostru, s-a luat legătura cu un binecunoscut şi prestigios cabinet de avocatură din Bolivia, cabinet care a fost angajat pentru a asigura apărarea juridică a domnului Elod Toaso; reprezentanţii cabinetului l-au vizitat deja în închisoare şi au adunat toate informaţiile necesare pentru a pregăti apărarea acestuia.
Eminenţa Sa, Marele Maestru al Federaţiei Prioratelor Autonome al Ordinului Suveran, Sfântului Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, în numele guvernului Său, reiterează autorităţilor Republicii Bolivia întregul Său respect pentru suveranitatea Boliviei, intenţia Sa de a evita orice implicare în afacerile politice interne ale Boliviei, încrederea Sa în justiţia din Bolivia şi, de asemenea, afirmă convingerea Sa că drepturile umane şi legale ale domnului Elod Toaso vor fi respectate şi apărate.
Consiliul Marelui Maestru, 22 aprilie 2009

Comentarii

comentarii