Acasă Actualitate Cazanele de rachiu dau în clocot la Sânpetru Mare. Începe a noua...

Cazanele de rachiu dau în clocot la Sânpetru Mare. Începe a noua ediţie a „Festivalului Rachiului”

1008
DISTRIBUIȚI

La Sânpetru Mare, judetul Timis, dau deja în clocot cazanele de rachiu. Sâmbătă 10 august, bănățenii sunt aşteptați cu specialități la grătar, fasole la ceaun, gulaş şi bineînţeles, pahare pline, la cea de-a noua ediţie a „Festivalului Rachiului”. organizatorii vor premia cel mai bun rachiu de prună, prin urmare toți producătorii de rachiu sunt așteptați să se prezinte cu sticlele până sâmbăta la ora 15.

Evenimentul este organizat şi finanţat de Primăria comunei Sânpetru Mare, Uniunea Sârbilor din România, precum şi de câţiva „păcimaşi” sponsori.

Pentru că paharele se golesc mai cu efect când ai parte şi de câta program, că doar aşa e la momentele ale faine, se așteaptă o concurenţă de nedescris la concursurile de jocuri săteşti precum „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul în sac”.

Programul artistic începe la 18:30, cu parada portului popular. La ora 19 va avea loc un spectacol internațional de folclor cu ”Ansamblul Laza Nancici” din Vrseti Serbia, ”Ansamblul Sloga” din Felnac, România, ”Ansamblul Izvor” din Saraval, Orchestra de tamaburași ”Batini Becari” din Sânnicolau Mare și ”Ansamblul Plavi Delia” din Sânpetru Mare.

Punctul forte al spectacolului va fi un concert extraordinar al cunoscuților cântăreți din Serbia Gota Lazarevici și Liuba Lukuc.

Comentarii

comentarii