Acasă Sport Cazul „Rapid-Poli” rămâne în ceaţă

Cazul „Rapid-Poli” rămâne în ceaţă

497
DISTRIBUIȚI

După ce GSP anunţa în exclusivitate că Comisia de Disciplină a LPF a decis miercuri ca rezultatul final al partidei Rapid-Poli să fie 0-3, la masa verde, totul s-a schimbat în câteva minute. Decizia finală a fost ca acest caz să ajungă la Comisia pentru soluţionarea litigiilor. Marian Iancu, patronul lui FC Timişoara, nu a acceptat înfrângerea cu Rapidul (0-1, pe teren) şi a sperat să câştige cât mai repede partida, la masa verde. Iancu i-a acuzat încă dinaintea meciului pe rapidişti că-i folosesc ilegal pe Dacian Varga şi Tibi Bălan. Cei doi au fost transferaţi la Rapid de la Sportul Studenţesc via Urziceni.
Totul s-a petrecut însă după perioada legală de transferuri. Iancu a prezentat, mărfi, actele oficiale de la LPF în care se arată că cei doi jucători nu aveau drept de joc pentru Rapid.

Jucătorii nu vor puncte de pomană

Timişorenii au ameninţat că vor ajunge la TAS, dar şeful LPF, Dumitru Dragomir, le-a transmis un mesaj clar, miercuri. Câtă vreme el este şef la ligă, nu acceptă ca o echipă să câştige fără joc, de o asemenea manieră. Nici jucătorii lui Poli nu s-au arătat prea încântaţi de câştigarea celor trei puncte la masa verde. „Am pierdut pe teren, nu e corect să câştigăm într-un asemenea mod. Trebuie să ne batem pentru puncte în următoarele meciuri", a spus Alex Bourceanu. Bănăţenii i-au acuzat pe rapidişti chiar înaintea meciului de la sfârşitul săptămânii trecute. Iancu nu a fost de acord ca la acea partidă, pierdută de Timişoara cu 1-0, Varga şi Bălan să intre în teren. Jucătorii au ajuns la Rapid la limita legii. Ei au fost transferaţi prin a treia echipă clubului, ce activează acum în liga a IV-a.

„Voi ajuta Rapidul, chiar dacă se supără cei de la Timişoara"

„Asociaţia de Fotbal a Municipiului Bucureşti a trimis o adresă către LPF prin care transmite că cei doi jucători n-au drept de joc şi sunt în continuare legitimaţi la Sportul. Iar Liga a transmis o informare către Rapid prin care anunţă că cele două transferuri au fost anulate, chiar în ziua meciului", a spus Marian Iancu. Dumitru Dragomir, şeful LPF, i¬a pus cu botul pe labe, miercuri, pe bănăţeni. Nu avea să ştie ce vor decide, câteva ore mai târziu, subordonaţii lui. „Din cîte am văzut eu, Rapidul este în culpă cu transferul lui Varga şi Bălan. Atâta vreme cât eu voi fi la Ligă, nu voi accepta însă ca o echipă să piardă cu 3-0 un meci pe care l¬a câştigat în teren. Trebuie să găsim o soluţie cât mai bună. Voi încerca să ajut Rapidul, chiar dacă se vor supăra cei de la Timişoara. Dacă nu găsim nici o soluţie, vor ajunge la TAS", a spus Dragomir.

Comentarii

comentarii